Carne din focarele de gripă aviară din Ungaria, la vânzare şi în vestul României

62

Peste 17.000 de kilograme de carne şi de organe de curcan din fermele din Ungaria aflate în zona de restricţie din cauza gripei aviare au fost achiziţionate de trei unităţi autorizate din Bihor şi au fost distribuite în 26 de judeţe din România, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Instituţia precizează că au fost făcute verificări la toţi beneficiarii pentru identificarea celor peste 3.300 de kilograme de produse care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării legate de gripa aviară, fiind retrase de la vânzare mai puţin de 40 de kilograme.

Cele 26 de judeţe sunt: Bacău, Galaţi, Hunedoara, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Timiş, Gorj, Neamţ, Arad, Harghita, Mureş, Sălaj, Vaslui, Bucureşti, Vrancea, Brăila, Covasna, Iaşi, Prahova, Dâmboviţa, Călăraşi, Argeş, Giurgiu, Ilfov şi Bihor.

Ca urmare, s-a iniţiat procedura de retragere de la comercializare a produselor achiziţionate din Ungaria, prin notificarea autorităţilor sanitare veterinare din judeţele în care au fost distribuite produsele care fac obiectul notificării Comisiei Europene, spune ANSVSA.

A fost retrasă de la vânzare o cantitate de 40 de kilograme de carne.

 

LĂSAȚI UN MESAJ