Care sunt cele mai vizitate județe din țară. Câți turiști ajung în vest

1255

Institutul Național de Statistică a realizat o situație privind numărul de turiști, pe județe, situație ce a luat în calcul diferențele dintre 2018 și 2019. A putut fi realizat un top al județelor după numărul de turiști care au ajuns într-un județ în scop turistic, de afaceri ori în vizită.

Bucureștiul, Brașovul și Constanța, în ordine sunt pe primele trei locuri ca număr de turiști primiți anul trecut. De asemenea, în ordine începând de la locul patru ocupat de Cluj, județele următoare sunt: Mureș, Prahova, Sibiu, Bihor, Suceava, Vâlcea, Timiș, Iași, Maramureș, Argeș, Neamț și Caraș – Severin. Județul Timiș a avut peste 914 înnoptări, iar Bihorul, peste 500 de mii.

Astfel, conform datelor, în 2019 au fost înregistrate 234,9 mii de sosiri de turiști, din care, 55,4 mii, turiști străini. În 2018, numărul sosirilor a fost de 216 mii, deci vorbim de o creștere în 2019, însă nu una mare.

Aradul a fost depășit la numărul de turiști de Bihor, Timiș și chiar Caraș-Severin – acesta din urmă fiind pe locul 16 în top, cu ceva mai multe sosiri de turiști decât județul nostru. Față de Timiș ori Bihor, diferențele de număr sunt însă mari.

Județele cu cel mai slab număr de turiști, anul trecut sunt: Sălaj, Ialomița, Olt, Giurgiu, Călărași și Teleorman – pe ultimul loc – cu un număr extrem de mic de sosiri și înnoptări.

LĂSAȚI UN MESAJ