Cărăuș de droguri pentru un interlop timișorean! Românul asasinat cu opt gloanțe era parte din rețea

635

Românul asasinat, marti, în Costa Rica a fost „cărăuş” de cocaină pentru un periculos clan interlop din Timişoara profilat pe traficul internaţional de droguri, bărbatul, originar din Oradea fiind racolat imediat după terminarea liceului de Iulian Bob, un român cu reşedinţa în Canada care şi-a creat la sfârşitul anilor ’90 cea mai puternică grupare de trafic internaţional de cocaină din România.

Reţeaua a fost destructurată în 2003, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Timişoara sub coordonarea procurorului Ciprian Nastasiu, la vremea respectivă anchetator la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, ajuns celebru ulterior ca procuror al DIICOT, care a instrumentat iniţial cazul lui Omar Hayssam. Drogurile erau procurate de Iulian Bob, din Costa Rica şi Guatemala, printr-o filieră cu ramificaţii în Columbia. De racolarea cărăuşilor şi de organizarea transporturilor spre Europa se ocupau atât el, cât şi un alt membru al grupării, Cristinel Alexa.

George Oţelac a fost prins pe 27 iulie 2000, pe aeroportul Juan Santamaria din San Jose, cu 20 de kilograme de cocaină dosită într-un recipient de plastic pentru vin. Practic, cocaina era diluată în vin, după o metodă de trafic aflată la vremea respectivă în stadiu incipient. Drogul urma să ajungă la Timişoara, pe relaţia Costa Rica – Amsterdam – București.

Citeste mai mult pe Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ