Carantina spulberă relațiile din puterea locală. Scandalul Alin Nica Versus Dominic Fritz a ajuns în faza de care pe care! VIDEO

1569

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a cerut administraţiei timişorene să vină cu un plan de acţiune prin care să se reducă perioada carantinei şi a efectelor negative asupra sectorului social, economic şi educaţional.

Alin Nica a afirmat că primarul Dominic Fritz a avut cadrul contextual şi instrumentele, “dar nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare, ba mai mult, a trecut sub tăcere focarul de COVID de la Biroul de Urbanism, nu testează angajaţii, nu are proceduri interne şi a expus astfel populaţia la infectare, în trei cazuri prezentate în presă”.

Nica a mai subliniat că “de la preluarea mandatului de primar până azi, Dominic Fritz nu a avut loc nici măcar o singură întrunire a CLSU Timişoara în care să se discute şi să se stabilească şi să se aprobe un plan adaptat de măsuri anti-COVID. Primarul Dominic Fritz este responsabil de convocarea CLSU. Dacă CLSU nu reacţionează, atunci ce să ne aşteptăm la măsuri de protejare a economiei locale, de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind pericolul!”, a spus Nica.

Alin Nica le-a cerut autorităților locale un plan de limitare a pandemiei, propunând patru soluții. Acestea sunt telemunca (întrucât majoritatea cazurilor de infectare se întâmplă la locul serviciu, unde este cea mai intensă interacţiune şi durată, în mediu închis); devansarea etapei a treia de vaccinare; filtre şi în interiorul localităţilor, nu doar la ieşire, şi identificarea de soluţii pentru protejarea economiei locale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ