Carantină de noapte în weekend la Dumbrăviţa şi în alte cinci localităţi din Timiş

  54

  Carantina de noapte se instituite, în zilele de week-end, în localităţile Dudeştii Noi, Dumbrava, Dumbrăviţa, Maşloc, Moşniţa Nouă şi Pădureni. Decizia a fost luată azi de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă după ce rata de infectare a depăşit 6 la mia de locuitori.

  De la acest prag, se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar persoanele nevaccinate nu au voie să iasă din casă în intervalul 20:00 – 5:00 decât pentru câteva motive întemeiate.

  Totodată, municipiul Lugoj şi localiţile Bethausen, Birda, Coşteiu, Giarmata, Otelec, Remetea Mare, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Uivar au fost trecute pe anexa 3, rata de infectare fiind peste 3 la mie. Prin urmare, va fi necesar certificatul verde covid pentru accesul în anumite spaţii sau la evenimente.

  Tot astăzi, localităţile timişene Belinţ. Biled, Cărpiniş, Checea, Chevereşu Mare şi Margina au fost trecute pe anexa 4, cu o rată de infectare mai mare de 2 dar mai mică de 3 la mie. Măsurile adoptate se vor aplica începând de luni, 27 septembrie.

  LĂSAȚI UN MESAJ