Cântăreaţa Natalie Cole a murit la vârsta de 65 de ani

183

Cântăreaţa R&B Natalie Cole, fiica celebrului muzician Nat King Cole, a murit la vârsta de 65 de ani, potrivit relatărilor din presa americană.

Natalie Cole a câştigat nouă premii Grammy pe parcursul carierei sale de 30 de ani în jazz, pop şi R&B.

Cele mai cunoscute albume ale artistei sunt „Everlasting” şi „Unforgettable…With Love”, care include o piesă în duet cu tatăl ei, realizată cu ajutorul tehnologiei digitale.

Natalie Cole a vorbit despre dependenţa ei de cocaină, heroină şi alcool în autobiografia pe care a publicat-o în 2000, „Angel on My Shoulder”. Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri cu ajutorul unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

Natalie Cole a murit din cauza unei insuficienţe cardiace congestive, ca urmare a complicaţiilor apărute după ce artista, diagnosticată în anul 2008 cu hepatită C, a fost supusă unui transplant renal.

Fiica lui Nat King Cole a primit, în 2009, un rinichi de la o tânără femeie din El Salvador, care a murit în timpul naşterii. Cântăreaţa şi-a revenit după operaţia suferită şi, ulterior, a înregistrat un întreg album în limba spaniolă pe care i l-a dedicat femeii hispanice care i-a donat un rinichi, salvându-i astfel viaţa.

A fost căsătorită de trei ori și are un fiu.

Problemele de sănătate ale cântăreţei s-au agravat în ultima perioadă, aceasta fiind nevoită să-şi anuleze concertul pe care urma să îl susţină de Anul Nou. „Natalie a dus o luptă grea, cu mult curaj, în cele din urmă murind aşa cum a trăit: cu demnitate. Mama şi sora noastră ne va lipsi mult. Nu o vom uita niciodată, va rămâne veşnic în inimile noastre“, au transmis fiul cântăreţei, Robert Yancy, şi surorile acesteia, Timolin şi Casey Cole.

LĂSAȚI UN MESAJ