Canibalii din PSD se joacă cu focul !

513

Așadar, PSD lui Liviu Dragnea a izbândit ! După un război al nervilor, care a aruncat țara într-un soi de perplexitate deloc șăgalnică, actul de canibalizare al social-democraților români  s-a desăvârșit cu brio, prin decapitarea propriului premier, socialistul-caviar Sorin Grindeanu.

Ca într-o dramoletă de cartier fanat, urmașii Iliescului au mai dat o reprezentație halucinantă de cum să transformi paricidul în lupta de clasă, una de care Lenin, de mână cu Troțki și Stalin, ar fi fost mândru din vârful bocancului până la omușor !  Era destul de limpede că doar cu un Ponta nu se face primăvară, pentru tânărul premier de ocazie, Grindeanu. Doar ei doi au crezut, cu spaima de moarte a naufragiaților politici, că vor reuși să câștige în fața blocului de monolit, niciodată reformat, care este PSD-ul de ieri și de azi. Ce va urma de acum, nu e greu de anticipat.

Strânși uniți în jurul jupânului absolut, Liviu Dragnea, băieții de mingi din PSD îi vor jura de acum înainte și mai multă credință teleormăneanului, făcând și moarte de om de li se va cere de către locotenenții prințului roșu.

Unica speranță pentru democrația internă ramâne, de acum, președintele Johannis, care a ieșit, la rândul lui, puternic întărit în autoritatea sa prezidențială de pe urma sprijinului oferit atât de Casa Albă cât și de șefii politici ai Uniunii Europene, Angela Merkel și Emanuel Macron.

În fața tăvălugului liviu-dragnist, președintele va fi garanția solidă că această țară nu va derapa din nou în mocirla corupției și a autoritarismului de partid, generalizate.
Altminteri, ca să vorbim pe șleau și despre dramoletele noastre locale, noi, bănățenii, am ajuns, o dată în plus, acolo de unde n-am plecat niciodată !

Anume, la statutul de regiune bogată, grație în primul rând hărniciei locuitorilor ei, care oferă, după București, cei mai mulți bani bugetului central, dar căreia nu i se întoarce mai nimic din toată acestă bogăție ! Ne-am bucurat, vreme de șase luni, că avem, în sfârșit, un prim-ministru plecat din Banat ( dar care, s-o spunem pe-a dreaptă, nici nu a oferit mare lucru la capitolul investiții de la buget Timișului și Timișoarei în această perioadă!) și acum ne-am trezit, din nou, fără nicio susținere dinspre administrația centrală. Fiindcă, e limpede că Dragnea și ai săi nu vor avea niciun motiv să mai ofere ceva la capitolul  alocații bugetare Banatului, în general, condus, încă, nu se știe pentru câtă vreme, de acoliții lui Sorin Grindeanu.

Așa încât, prăbușirea lui Grindeanu de pe caii înalți ai guvernării va atrage după sine și reintrarea regiunii vestice a României în conul de umbră al uitării totale și pe termen nedefinit din partea viitorului guvern, moșmondit de monarhul absolut al stângii românești!
Dar – cum în politică circulă o veche vorbă – că nimeni nu e veșnic, să păstrăm, de doi bani speranță, ideea că diavolul nu va fi chiar atât de negru nici pentru Banat și nici pentru draga de țărișoară !

4 COMENTARII

 1. Mda… si cand te gandesti ca in orice tara civilizata, unde regulile democratice inseamna ceva, situatia s-ar fi rezolvat foarte simplu si elegant, fara tigania la care am asistat: esti premier, ai pierdut sprijinul politic, iti dai demisia, nu te bariicadezi ca un nerusinat in cladirea guvernului si te lipesti cu scotch de scaun.

 2. „…statutul de regiune bogată, grație în primul rând hărniciei locuitorilor ei, care oferă, după București, cei mai mulți bani bugetului central”
  🙂
  De unde pana unde ideea asta complet falsa?! Dupa Bucuresti, cea mai mare contributie la bugetul central o are Constanta (1,004 miliarde Euro), pe locul al treilea este Ilfovul (0,458 mld. Euro), iar pe locul al patrulea este Clujul (0,244 mld. Euro). Timisul? 0,233 mild. Euro. Caras-Severin? -0.012 mld. Euro (una peste alta, Carasul primeste bani de la bugetul central ca sa supravietuiasca, pentru ca din „hărnicia locuitorilor lui” nu reuseste). Sursa? Ministerul Finantelor, date obtinute anul trecut.
  Bun, acum ca am lamurit-o si pe asta, sa continuam cu binecunoscuta lauda de sine, dar… sa o facem in limitele decentei si, daca se poate, ale adevarului.

 3. Omnia,daca le stii pe toate,prezinta situatia mai departe:Teleorman,Gorj,Dolj,Olt,Harghita Covasna,Vaslui,Vrancea.Asta pentru ca te oripileaza ideea ca Timisul,cu alea amarate de 233milioane de euro la buget,milioane date nu primite,trebuie sa tina capul sus.Crezi cumva ca trebuie sa tinem capul plecat pentru ca In Bucuresti,cu aprox,3milioane de cetateni,Constanta cu avantajul portului si litoralului sunt mai multi bani.Dar restul?Restul tarii aia care ti i-am cerut la statistica,sunt mandri ca sunt romani si iau bani de la banateni,dar nu cumva sa fim falosi ca nu ne dai tu voie.Cine dracu te crezi?Produci ceva plusvaloare la viata ta sau pierzi vremea pe net?

  • 🙂
   Ma… „oripileaza” neadevarul urmator: „[Timisul] oferă, după București, cei mai mulți bani bugetului central”. Pe tine nu te… „oripileaza” neadevarul? Sau te „oripileaza” numai atunci cand iti convine?! Cum sa pretinzi ca esti pe locul al doilea cand tu nici macar nu esti pe podium?! Sunt si circumstante agravante: daca scoate o perla din asta vreun anonim „rebel” al Internetului mai merge, dar sa apara (sitematic in regiune) asa ceva promovat in media locala chiar de catre cei care ar trebui sa scoata la lumina adevarul, nu minciuna, este deja cam urat, nu-i asa? Nu spune nimeni ca Timisul (cu avantajele lui legate de pozitia geografica, la granita, de autostrada construita de statul roman si mai putin de exagerata „harnicie a locuitorilor lui”) trebuie sa tina capul plecat, dar sa faca bine sa stea la coada atunci cand e vorba de emis pretentii de premiant…
   Daca doresti toate datele (pe judete, regiuni istorice, provincii) ti le pot pune la dispozitie. Pot sa te asigur ca fiecare provincie are amaratii ei, atat Moldova, cat si Ardealul, Banatul si Sudul (fosta Tara Romaneasca). Cel mai rau sta Moldova. Cel mai mult (distanta este uriasa) contribuie Sudul: pe langa Bucuresti, Constanta si Ilfov se mai remarca Prahova (care e foarte aproape de Timis), Arges si Dolj. Ardealul ofera de aproape patru ori mai mult decat Banatul. Contributia Constantei la buget este practic egala cu cele ale Ardealului si Banatului la un loc. Pe scurt:
   1. Sudul (Tara Romaneasca): +13.444.822.812
   2. Ardealul: +840.928.572
   3. Banatul: +233.047.619
   4. Moldova: -22.261.904

LĂSAȚI UN MESAJ