Când va fi gata noua clădire a Spitalului de Copii din Timișoara

271

Anul 2019 a putea fi anul deschiderii noii clădiri a Spitalului de Copii din Timișoara. Dacă primăria face toate plățile la timp și Ministerul Sănătății achită cele 15 milioane de lei promise, atunci în decembrie clădirea va fi terminată.

Lucrările de pe șantier merg bine, firma Sulfatim a reușit să finalizeze aproape toate amenajările exterioare, iar în ceea ce privește ineriorul, graficul arată că peste 70% din lucrări sunt efectuate.

Şantierul la Spitalul de Copii din Timişoara a demarat în 2014, după ce o clădire care adăpostea două secţii ale spitalului, laboratorul şi secţia TBC, a fost retrocedată, iar pacienţii şi medicii au fost evacuaţi, cu tot cu aparatură.

Constructorul câştigător a fost firma Prompt din Timişoara, care s-a angajat să facă lucrarea cu 10,5 milioane de euro. Bani au venit şi de la Guvern, 5 milioane de lei, iar în bugetul Primăriei Timişoara au fost rezervaţi 25 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor în 2016.

Totul a decurs bine până la începutul anului 2016, când şantierul a fost abandonat, iar lucrul oprit pentru că firma a intrat în insolvență. Abia în 2017 s-a deblocat situația și contractul a fost atribuit firmei care muncește în prezent aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ