Când se răceşte vremea şi apar ploile

46
Vremea se va răci accentuat după 25 septembrie, în majoritatea zonelor ţării, și va ploua, dar la începutul lunii octombrie se va încălzi din nou, potrivit meteorologilor. Administrația Națională de Meterorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 21 septembrie – 4 octombrie.
În Banat, vremea va fi caldă până în 25 septembrie, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, în jurul a 28 de grade. Ulterior se va răci, astfel că media regională a valorilor maxime va scădea la 19-20 de grade în zilele de 28 și 29 septembrie. La începutul lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor diurne spre o medie de 23-24 de grade. Nopțile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză, astfel că de la o medie a acestora de 11 grade se va ajunge la 14-16 grade în 26 septembrie. Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate minime, în medie, între 8 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va crește după 23 septembrie, însă ploile vor fi pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ în perioada 25 – 28 septembrie.
În Crişana, până în 25 septembrie vremea va fi caldă, cu maxime termice ce se vor situa, în medie, în jurul a 28 de grade, însă în intervalul 26-29 septembrie se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va fi de 18-20 de grade. După acest interval se va încălzi ușor, astfel că în primele zile ale lunii octombrie, la nivelul regiunii sunt prognozate maxime de 22-23 de grade. Tendința valorilor minime de temperatură va fi de creștere de la o medie de 10 grade până spre 14-15 grade în intervalul 24-26 septembrie. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate minime de 8-10 grade. Vor fi ploi după 23 septembrie, însă probabilitatea pentru cantități de apă mai însemnate va fi mai ridicată în perioada 25-28 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ