9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Când se deschid loturile III și IV din Lugoj – Deva. Ce spune CNAIR și Pro Infrastructură

Au apărut primele termene de deschidere a loturilor III și IV din tronsonul de autostradă Lugoj – Deva. Dacă membri asociației Pro Infrastructură vin cu date exacte, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sunt mai rezervați. Nu vor să înainteze o anumită zi. Asta pentru că totul depinde, spun cei de la CNAIR, de întrunirea membrilor comisiilor de recepție.

„În sfârșit, loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva se apropie de inaugurare, la șase ani de la semnarea contractelor (august 2013) și după veritabile epopei cu bâlbe administrative, manipulări, promisiuni fanteziste și probleme tehnice: lilieci, cimitire, halde de steril, rețele de utilități mutate după ani întregi, exproprieri făcute greșit, nerecunoașterea propriilor autorizații de construire, amenințări cu rezilierea, dar și alunecări de teren, refaceri de terasament și asfalt. La Holdea, capătul de vest al tronsonului Ilia-Holdea, constructorul (Comsa) a așternut deja balastul stabilizat și în scurt timp va pune în operă cele trei straturi de asfalt. Urmează parapetele de protecție, marcajele și indicatoarele rutiere și este gata pentru trafic. Conform unei surse apropiate proiectului, antreprenorul a solicitat recepția parțială în data de 31 iulie. Cerem INSISTENT responsabililor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să deschidă circulația IMEDIAT ce lucrările o permit, FĂRĂ a aștepta după sectorul vecin. Fiecare zi contează, șoferii riscându-și viața pe drumurile naționale”, spun cei de la Pro Infrastructură.

Pe lotul 4 mai este de muncă doar în vestitul deal „al liliecilor”, acolo unde constructorul a așternut balast stabilizat pe o treime din distanță. Specialiștii asociației de profit spun că șantierul va fi gata de inaugurare cel mai târziu la 15 august. CNAIR confirmă lunile de deschidere, respective iulie pentru lotul III și iulie sau august pentru lotul IV, dar date exacte nu sunt înainte oficial încă.

Alte subiecte :

Un întreg arsenal descoperit în locuința unui mare actor. Polițiștii au intervenit imediat

Celebrul actor Alain Delon avea un „arsenal” într-una dintre locuințele sale din afara Parisului, după cum relatează publicația franceză Le Monde. Polițiștii și procurorii au...

Un cunoscut cântăreț de muzică populară din vestul țării, găsit mort în locuință

Cântărețul de muzică populară Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Arad. Primele mesaje au și...

Citește și :