Când întunericul din noi, prelucrat prin muzică, devine lumină. Tarja Turunen și seara feerică de metal simfonic a Timișoarei

421

Unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din istoria Timișoarei s-a produs aseară, pe scena Filarmonicii Banatul.

Legendara soprană Tarja Turunen a încântat o sală plină până la refuz, o sală care a arătat setea timișorenilor pentru evenimente culturale de anvergură.

Ce păcat însă că Timișoara nu are, la infrastructură și nu la oameni referindu-ne acum, o sală adevărată pentru asemenea concerte! Poate că va avea, până în 2021…

Atunci când a început show-ul, înaintea orei 20, în Piața Operei răsuna, la difuzoare, imnul național al României. Mulțimea cu steaguri tricolore era acolo pentru o nouă seară de proteste.

După deschiderea asigurată de trupele AnVision (Polonia, progressive rock/metal) și Devilfire (Marea Britanie, melodic hard rock), a intrat în scenă frumoasa finlandeză, alături de cei cinci bărbați care o acompaniază la diferite instrumente.

Piese de pe ultimul ei album, ”The Shadow Self”, dar și cele deja consacrate. ”I Walk Alone”, ”The Reign”, ”Until My Last Breath”, ”Die Alive”, ”Falling Awake”, ”Victim of Ritual”.

Bruneta cu ochii de culoarea mării cântase cu o zi înainte la Budapesta, iar în această seară va fi la Sala Palatului din București, concertele din România fiind organizate de firma Phoenix Entertainment.

Urmează, duminică, Atena, apoi, printre altele, Sofia, Istanbul, Manchester, Londra, Luxembourg, Mannheim, Moscova, Sao Paulo, marele turneu ”The Shadow Shows” 2017 urmând a se încheia tocmai în 25 noiembrie, la Buenos Aires, în țara soțului ei, Marcelo Cabuli.

Atunci când concertul s-a sfârșit, după ora 23, în noaptea doar răcoroasă de început de februarie, la Timișoara începuse să plouă ușor. Iar Piața Operei era aproape pustie.

Foto: Bendis Photo

LĂSAȚI UN MESAJ