„Tânăr şi neliniştit” la 100 de ani, timişoreanul Mihai Şora participă la proteste şi anticipează o debarcare a lui Dragnea din fruntea PSD – VIDEO

3192

Timişoreanul Mihai Şora, la peste 100 de ani, este unul dintre participanţii la protestele care au loc împotriva ordonanţelor guvernului referitoare la legislaţia penală.

„Să te foloseşti de întunericul nopţii ca să strecori o lege hoţeşte, aşa… e o ticăloşie. Lumea a ieşit în stradă ca să protesteze împotriva hoţiei. Locul hoţului e la puşcărie. Nu în fruntea mesei şi nu în capul ţării. Nu putem să lăsăm treburile publice la îndemâna unor borfaşi”, spune Mihai Şora.

Un adevărat exemplu pentru mulţi tineri, filosoful, decorat şi de preşedintele Klaus Iohannis în toamna lui 2016, trage un semnal de alarmă cu privire la președintele PSD și spune că cei din partid ar trebui să ia în calcul o eventuală demisie a lui Liviu Dragnea.

“Circulă (încă) liber un domn care minte și când spune „Bună ziua“. Domnul acesta nu înțelege că ordonanța-elefant poate deveni ordonanța-bumerang. În zilele următoare vom vedea dacă oamenii cu scaun la cap din partidul pe care-l conduce se vor despărți de el.

Răbdare și tutun!

PS: De tutun m-am lăsat acum 70 de ani: ofer rația mea fumătorilor mai tineri”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

„Nu în 1990 ne întoarcem, ci în 1947.
Ceea ce au făcut guvernanții în această noapte pot face oricând, în orice moment, cu orice lege, nu doar în Justiție. Dacă acum pui lacăt pe independența Justiției, mâine poți interzice circulația persoanelor, poți suprima internetul, presa liberă; poți închide granițele, poți trimite oamenii în lagăre, la munca silnică ori îi poți, pur și simplu, extermina.
Iar toate acestea în numele v o t u l u i d e m o c r a t i c care te-a adus la Putere, în numele „democrației“, al poporului… În numele „democrației populare“.
Mecanismul de atac la statul de drept este predictibil și își dovedește, iată, ciclicitatea implacabilă.
A fost noaptea minții guvernanților.
Este prea mult și prea periculos pentru a-i lăsa să-și facă în continuare de cap!”, a mai scris acesta într-o altă postare.

LĂSAȚI UN MESAJ