Canapele deteriorate, resturi menajere și PET-uri umbresc frumusețea unui important obiectiv turistic din vestul țării

80

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din România! Iar autorităţile locale se străduiesc să facă tot ce pot. Însă, în ciuda acţiunilor de ecologizare foarte dese, pârâul care trece prin zonă se transformă – periodic – într-un focar de infecţie. Situaţia este atât de gravă, încât oraşul ar putea fi ocolit de turişti. Consecinţa ar fi că Hunedoara ar rămâne fără o sursă sigură de bani la buget.

PET-uri, jucării, resturi menajere şi chiar canapele! Toate plutesc în voie pe pârâul Zlaşti, la poalele Castelului Corvinilor. Degeaba se chinuie angajaţii obiectivului turistic să păstreze curăţenia în încintă. Împrejurimile strică amintirile turiştilor.

Localnicii din Hunedoara cred că de vină pentru munţii de gunoaie sunt oamenii din satele aflate în amonte. Nimeni nu a fost însă prins şi amendat pentru că a transformat pârâul într-un focar de infecţie. Reprezentanţii Apelor Române, care sunt răspunzători de păstrarea curăţeniei pe albie, promit acum schimbări.

Citește mai mult pe observator.tv

foto – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ