Campionii au preluat șefia Superligii la final de tur

64

Timișoara Saracens va ierna pe primul loc al Superligii grație victoriei reușite în ultima rundă a turului. Campionii au făcut din nou spectacol, 49-24 la Iași și a marcat 7 eseuri nou-promovatei.

Obiectiv îndeplinit pentru rugbiștii timișoreni în final de tur al Superligii. Trupa condusă de Grainger Heikell a vânat prima poziție a Superligii Naționale în deplasarea de la Iași, miza fiind obținerea celor cinci puncte și automat urcarea pe primul loc. Lucru care s-a și întâmplat, Saracens marcând 49 de puncte cu care a trecut prima în clasament.

Roș-negrii au marcat 7 eseuri prin căpitanul Stelian Burcea, Simionescu (2), Rose (2), Conache și Pretorius, 4 transformări și două penalități semnate de Calafeteanu. Dacă în ofensivă lucrurile au mers foarte bine pentru campioni, în schimb defensiva a cam scârțâit în fața nou-promovatei și a încasat 24 de puncte. Un eseu de penalizare, încercarea lui Orghianu și una a lui Toader, precum și trei transformări și o penalitate ale lui Plai au însemnat punctele ieșenilor.

Saracens: Militaru, Căpățână, Pungea – Popârlan, Mureșan – Dumitru, Rus, Burcea – Calafeteanu, Rose – Simionescu, Sefanaia, Tangimana, Conache – Fercu. Au mai jucat: Sabău, Taupaki, Halalilo, Iftimiciuc, Tătăruș, Pretorius, Calle, Lemnaru.

Cu un total de 24 de puncte Timișoara a trecut prima în clasament grație liniei de clasament mai bune față de Steaua. Returul Superligii se dispută în primăvara anului viitor. Întreruperea campionatului calendarul intern va fi completată de Cupa Regelui. Startul are loc săptămâna viitoare, atunci când Saracens merge pe terenul lui Dinamo București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ