Campioana își rezervă locul în finala Superligii!

78

Rugbiștii timișoreni s-au calificat în finala Superligii Naționale grație unei victorii puțin scontate în București, în fața CSM-ului, scor 26-13. Ultimul act are loc peste o săptămână și propune clasicul Timișoara – Baia Mare.

Surprize, surprize în semifinalele campionatului de rugby; intrate în penultimul act de pe locurile outsiderelor, Timișoara și Baia Mare au reușit să răstoarne calculele hârtiei și să obțină calificarea în ultimul act chiar în fieful celor două favorite, CSM București și Steaua București.

Campioana și-a luat revanșa în fața CSM-ului după cele patru înfrângeri ale sezonului. O victorie destul de clară pentru teamul condus de cuplul Chester Williams – Sosene Anesi. Partida de pe arena Arcul de Triumf s-a încheiat cu 26-13 după o primă repriză foarte bună a oaspeților: 17-6.

Stephen Shennan a marcat cele două eseuri ale primei reprize, iar lista a fost completată de două transformări și o penalitate semnate de Luke Samoa. Punctele gazdelor au venit din piciorul fostului timișorean Vali Calafeteanu, din două penalități.

În partea secundă, Saracens a preferat să își apere avansul de pe tabelă și să forțeze greșelile gazdelor. Samoa a executat trei penalități cu care a închis tabela, iar CSM-ul a beneficiat de un ese de penalizare transformat de același Calafeteanu.

Finala campionatului are loc peste o săptămână, tot în capitală. Băimărenii au eliminat liderul campionatului Steaua București cu 20-19.

Saracens: Badiu, Căpățână, Pungea – Lazăr, Drenceanu – Neculau, Rus, Morrison – Luiters, Rose – Shennan, Umaga, Tangimana, Fercu – Samoa. Au mai jucat: Rădoi, Taupaki, Doge, Mureșan, Sabău, Seniloli, Popa, Simionescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ