Campioana a cedat și la despărțirea de grupele Challenge Cup

103

Rugbiștii timișoreni au încheiat cu un eșec dur grupa a 5-a din Challenge Cup. SCM Saracens a pierdut cu 49-3 duelul de adio cu Edinburgh și termină prima participare europeană cu zero puncte.

Campioana nu a avut prea multe șanse de a sparge gheața în grupele Challenge Cup în deplasarea de la Edinburgh din ultima etapă. Timișorenii au avut în față liderul grupei care juca pentru a-și conserva poziția în clasament și implicit un program mai lejer în fazele eliminatorii. Scoțienii au dominat disputa și au marcat 7 eseuri, reușind să obțină ceea ce și-au propus.

De partea cealaltă elevii lui Grainger Heikell au plătit din nou tribut inconsistenței în joc și a lipsei de experiență în meciurile cu adversari net superiori. Vali Calafeteanu a semnat singurele puncte ale oaspeților printr-o penalitate semnată în primul minut al părții secunde.

Neil Cochrane, omul meciului, a deschis tabela în minutul 11 cu primul eseu. Du Preez, Kinghom și Allen au semnat alte încercări până la pauză, în timp ce Weir nu a ratat la bețe în niciun caz. Același Cochrane a înscris primele puncte în partea secundă, iar Tovey și Hoyland au culcat balonul în terenul de țintă al bănățenilor. O transformare a lui Weir și două ale lui Tovey au reprezentat ultimele ”gloanțe” ale scoțienilor.

De notat că trupa din Ronaț a avut și o eliminare temporară la Edinburgh, Drenceanu lăsându-și echipa în inferioritate numerică la jumătatea reprizei secunde.

Timișoara: Aholelei, Rădoi, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Ianuș, Lazăr, Rus, Calafeteanu, Rose – Shennan, Umaga, Sefanaia, Lemnaru – Fercu. Au mai jucat: Căpățână, Halalilo, Mariș, Mureșan, Gorcioaia, Popa, Conache, Manumua.

Saracens încheie cele șase meciuri din grupa a 5-a cu șase înfrângeri, zero puncte și doar 26 de puncte marcate și 280 încasate.

LĂSAȚI UN MESAJ