Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, un eșec! Vezi cine spune asta VIDEO

109

Vă amintiți de campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, în care Ministerul Sănătății a investit 23 de milioane de euro? Ei bine, aceasta s-a dovedit până la urmă un eșec, din cauza proastei informări a populației.

Șeful secției de oncologie din Spitalului Municipal de Urgență Timișoara, dr. Ștefan Curescu, acuză conducerea Ministerului Sănătății de proastă gestionare a unei campanii foarte utile, prin care trebuiau imunizate fetițele din țara noastră împotriva cancerului de col uterin.

”Ministerul Sănătății, condus la vremea aceea de domnul Bazac, a dat milioane de euro, pentru 110.000 de doze de vaccin. Până la urmă, din cauza proastei informări, acest vaccin nu a mai fot administrat. Biserica s-a dovedit mai eficientă în campania anti-vaccinare. Între timp, dozele de vaccin au expirat iar banii au fost cheltuiți de pomană” spune medicul Ștefan Curescu.

Un alt eșec pentru care, după un model românesc deja brevetat, nu răspunde nimeni. Mai mult, Ion Bazac, Ministrul Sănătății la acea vreme, făcea ironii fine pe această temă.

Referindu-se la campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, în care Ministerul Sănătății a investit 23 de milioane de euro, Bazac spunea că „Acest program a fost ca un cadou oferit pe întuneric de către un necunoscut. Câţi l-ar lua? Acum trebuie să aprindem lumina şi să desfacem pachetul, ca oamenii să vadă că e un lucru bun, oferit cu intenţii bune”.

Cu alte cuvinte, noi am vrut dar, știți, nu s-a putut!

LĂSAȚI UN MESAJ