Camera de Comerț susține ”3 zile, Timișoara, Capitala Vinului!”

248

De 13 ediții împreună, VINVEST și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, parteneri ai Salonului Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara au invitat în acest an producătorii de vin din țară și străinătate, firme de servicii conexe și parteneri să spună: Și eu susțin 3zile Timișoara, Capitala Vinului!

Această ediție se remarcă, în primul rând, prin întoarcerea granzilor, adică prezența marilor puteri ale vinului românesc. Și, în total, prezența în salon a 25 de producători de vin: românesc, italian, sârbesc, a celor din Republica Moldova și din alte colțuri ale lumii.
În ce privește știința facerii vinului, este vizibilă prezența a 8 firme de servicii conexe: care își îndreaptă atenția către vița de vie, dar și spre sistemele de susținere, produse pentru vinificație, drojdii, enzime, utilaje de vinificație deopotrivă pentru micii și marii producători, sticlă, dopuri, capsule, baricuri, pahare, vesela pentru Horeca, stand cu revistele partenerilor.
În program, ca atracții principale, sunt menționate două tematici majore de dezbatere, vin varietal și proiectele europene. Vor completa paleta preocupărilor: lansări de reviste, cataloage, cartea domnului inginer oenolog Ion Pușcă etc. La aceasta ediție, VINVEST și-a propus atragerea vizitatorilor prin recompense solide și lichide.
Programul de vizitare va fi vineri si sâmbătă de la 11,00 la 20.00, duminică, de la 10,00 la 17.00. Un concurs de caricaturi, o expoziție de pictură si obiecte de artă populară vor aduce noutate și prospețime. Momentul de deschidere va fi unul cu adevărat festiv, prin participarea delegațiilor, ordinelor de vin din Ungaria, Serbia, a oficialităților etc.
Un accent deosebit va fi pus și pe momentul de decernare a medaliilor pentru vinurile câștigătoare la a 11-a ediție a Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, din perioada 20-21 aprilie 2016, care se va desfasura la Centrul Regional de Afaceri Timisoara. Circa 100 de probe de vin vor fi jurizate de membri ADAR, iar un maxim de 30% vor fi medaliate cu medalii de exceptie create de renumitul sculptor Luigi Varga.

LĂSAȚI UN MESAJ