Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, un nou eveniment premieră

119

Nici până acum nu a dus lipsă Timișoara de evenimente de marcă în domeniul vieții economice locale cu extindere spre exterior. Dar ce se va întâmpla săptămâna ce vine parcă întrece în amploare orice altă întâlnire de această factură. Sunt invitați oameni de afaceri și autorități din o seamă de țări de prim rang din Europa pentru a lua la fața locului pulsul vieții economice timișene.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un eveniment premieră în istoria CCIAT și a sistemului cameral din România, derulat sub genericul:

FORUM INTERNAȚIONAL DE AFACERI
Vor veni o seamă de specialiști din domeniu dar și oameni de decizie din administrație și politicul țărilor reprezentate la forum. Acestea sunt:
Republica Cehă – Federația Rusă – Grecia – România iar totul se întâmplă la Timișoara pe 24 octombrie 2019 de la orele 10.30 – 16.00 în sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Evenimentul este organizat în contextul misiunilor economice și al vizitelor organizate de CCIA Timiș în cursul acestui an în Republica Cehă – la inițiativa și invitația Consiliului Județean Timiș, CCIAT și firmele timișene au participat la un eveniment de promovare a județului în orașele Praga, Plzen și Karlovy Vary, în Federația Rusă, la Moscova și Sankt Petersburg și în Grecia, la Salonic. De asemenea, acordurile de colaborare inter-camerale semnate cu ocazia acestor acțiuni oferă cadrul instituțional adecvat pentru derularea de acțiuni comune.

Scopul evenimentului îl reprezintă valorificarea oportunităților de afaceri și investiții dintre Județul Timiș și aceste țări și regiuni, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, creșterea numărului investițiilor străine în județul Timiș și promovarea produselor autohtone pe aceste piețe.

Delegațiile străine sunt compuse din reprezentanți ai camerelor de comerț partenere din aceste țări și din 40 de companii din toate sectoarele de activitate. Alături de firmele românești, la Forum vor fi prezente firme din Italia, Serbia și Ungaria.

La sesiunea plenară, au fost invitați să participe reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ai administrației publice locale, ai instituțiilor și serviciilor deconcentrate care reglementează funcționarea unei firme în România, universități, corpul diplomatic al țărilor participante acreditat în România și al României în aceste țări.

Participanții români și străini vor avea ocazia să viziteze o mini-expoziție de produse „Made in Banat”. Vor avea standuri firmele Apa Aur`a, Crama Aramic, Terra Apis, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin și Asociația pentru Promovarea Turismului în Județul Timiș unde vor fi expuse produse tradiționale, de gastronomie și artă meșteșugărească.

Președintele executiv al CAmerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, consideră, pe bună dreptate, că acest forum ar putea fi catalogat ca evenimentul anului în mediul de afaceri local prin amploarea și diversitatea participanților. Cu acest prilej ar putea fi realizate contacte trainice de comerț cu țări cu economii puternice.
Participarea firmelor este gratuită.

Pentru o mai riguroasă orientare a participanților iată și un rezumat al programului des al forumului internațional de afaceri Republica Cehă – Federația Rusă – Grecia – România:

Centrul Regional de Afaceri
24 octombrie 2019
A g e n d ă

SALA EUROPA / HOL FORUM
10.00 – 10.30 Înregistrarea participanților
SESIUNE PLENARĂ
10.30 – 11.00 Mesaje de salut

 Florica CHIRIȚĂ, Președinte Executiv CCIA Timiș
 Reprezentant Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
 Eva ANDREAȘ, Prefectul Județului Timiș
 Călin DOBRA, Președinte Consiliul Județean Timiș
 Nicolae ROBU, Primarul Municipiului Timișoara
 Șefii delegațiilor străine

11.00 – 11.45 Sesiune de întrebări și răspunsuri
Participă: Reprezentanți instituții publice care reglementează funcționarea unei
firme în România

 Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș
 Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiș
 Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest
 Direcția Regională Vamală Timișoara
 Direcția de Sănătate Publică Timiș
 Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a Județului Timiș
 Garda Națională de Mediu – Comisariatul Timișoara
 Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș
 Inspectoratul pentru Situații de Urgență BANAT al Județului Timiș
 Oficiul Registrului Comerțului Timiș

11.45 – 12.00 Scurte prezentări ale firmelor străine
12.00 – 12.30 Vizitare expoziție „Made in Banat”
 Banatul Rural – produse tradiționale, gastronomie și artă meșteșugărească
Prezintă: Delia BARBU, Director Asociația pentru Promovarea Turismului în Județul Timiș
 Apa Aur'a, miracolul din Munții Banatului
 Vinul Aramic, elementul fantastic al Silagiului
 Terra Apis, 67 de ani de tradiție în apicultură
 Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin – „Creating the Food of Tomorrow”
12.30 – 13.00 Pauză
13.00 – 16.00 PARTENERIAT DE AFACERI – ÎNTÂLNIRI B2B

LĂSAȚI UN MESAJ