Camera Agricolă Timiş, criticată că nu-şi face treaba

702

Camera Agricolă Timiş a fost luată în vizorul Consiliului Judeţean Timiş, instituţie în subordinea căreia se află. Unii aleşi judeţeni sunt nemulţumiţi de activitatea camerei, mai ales că în 2 ani aceasta nu a generat niciun proiect european pentru agricultorii din Timiş.

Potrivit rapoartelor de activitate pe anii 2014 şi 2015, Camera Agricolă Timiş nu a oferit asistenţă niciunui fermier în vederea accesării fondurilor europene. Tot ce au realizat angajaţii camerei, doar 17 la număr, a fost să organizeze zeci de cursuri de calificare, cu 500 de cursanţi, şi să participe la conferinţe, simpozioane sau expoziţii.

Potrivit directorului, Ardelean Coraş, lipsa de personal şi a axelor de finanţare pentru agricultură, nu s-au putut întocmi proiecte.

„Avem 2 persoane care se ocupă de întocmirea proiectelor europene. Suntem doar 17 persoane, cu mine inclusiv. Şi 9 angajaţi sunt în centrele comunale. Nu au fost nici axe de finanţare, ciclulul 2007 – 2013 s-a încheiat, iar ghidul pentru ciclul 2014 – 2020 abia a apărut”, a declarat Coraş.

Aleşii judeţeni şi-au menţinut totuşi nemulţumirile. „Este adevărat că au existat puţine axe de finanţare pe PNDR, dar au fost câteva. Se puteau accesa. Agricultorii, mai ales cei tineri, au nevoie de ajutor. Şi activitatea Camerei Agricole este total nesatisfăcătoare”, a spus Marian Vasile, consilier judeţean.

Directorul Camerei Agricole Timiş a cerut suplimentarea personalului instituţiei. Tot ce au făcut aleşii judeţeni a fost să aprobe ocuparea a doua posturi din cadrul camerei, posturi care oricum erau vacante.

LĂSAȚI UN MESAJ