24.4 C
Timișoara
joi 13 iunie 2024

Călin Dobra îngrijorat că județul ar putea rămâne fără apărare

Observând mersul treburilor din ultima perioadă, mai cu seamă interesul scăzut al guvernanților față de soarta medicală a județului nostru, președintele Consiliului Județean prevede că am putea rămâne ai nimănui în această perioadă grea. Această poziție este coroborată cu ultimele Ordonanțe ce prevăd că spitalele Municipal și CFR din oraș vor fi scutite de obligația de a fi spitale suport în tratarea celor infectați cu virusul asiatic.

„Acum două zile atrăgeam atenția că, în plină criză provocată de coronavirus, ministrul de la Sănătate, Nelu Tătaru, a venit la Timișoara pentru o întâlnire politică și nu pentru una în care să analizeze actuala criză medicală și să vină cu soluții. Iată că am avut dreptate! După vizita sa, județul Timiș poate să rămână fără apărare în fața Covid-19, iar toată presiunea să fie exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, unitate principală, care a ajuns la capacitate maximă. Rămân în lista de suport, Spitalul Județean din Timișoara și, surprinzător, Spitalul Municipal din Lugoj, o unitate unde multe cadre medicale sunt deja infectate. Toate aceste modificări se regăsesc într-un Ordin al Ministerului Sănătății, neasumat de Nelu Tătaru, ci de un secretar de stat, act care scoate din lista unităților de sprijin, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CF! Cine a hotărât nemernicia asta, fără precedent la nivel național? De ce se întâmplă asta la Timișoara? Cine e lașul? Cine nu vrea să lupte cu acest virus păcătos? Cine fuge de responsabilitate? Domnule ministru Nelu Tătaru, aveți datoria morală să le explicați cetățenilor din Timiș decizia care s-a luat. De ce vine această hotărâre după întrunirea strict politică la care ați participat zilele trecute în județul nostru? Refuz să cred că e o coincidență…”, exclamă stupefiat spune președintele Dobra.

Situația este cu atât mai apăsătoare cu cât este cunosacut faptul că spitalul de boli infecțioase de la Pădurea Verde nu este o unitate foarte mare cu capacități infinite.

De asemenea președintele este supărat pe faptul că se tergiversează în luarea unor măsurile serioase privitor la situația din localitatea Sacoșu Turcesc. Este cunoscut că acolo există deja un deces din cauza virusului și sunt mai multe cazuri de cetățeni confirmați ca fiind purtători ai maladiei.

„Am atras, în repetate rânduri, atenția asupra situației de la Sacoșu Turcesc. Nici până acum Guvernul nu a intervenit acolo, iar localitatea poate deveni un nou focar pe harta României. Până și primarul este infectat, iar cetățenii se simt fără apărare. Deciziile de la nivel central privind acest caz au lipsit cu desăvârșire! Există vreun interes?! Reacționați domnilor guvernanți! Nu mai ignorați Timișul! Nu vă jucați cu sănătatea oamenilor!”, a explicat motivul supărărilor sale președintele CJT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :