19.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

Călin Dobra, fostul președinte al CJT, făcut om de tovarășii de la partid, Simonis și Grindeanu

AdministrațieCălin Dobra, fostul președinte al CJT, făcut om de tovarășii de la...

Buletin de Timișoara scria în iunie 2022 un articol deoarece potrivit unor surse ale redacției noastre fostul șef PSD al CJ Timiș, Călin Dobra, urma să primească, la spartul târgului, o sinecură, în zona de energie.

Numirea s-a lăsat puțin așteptată, însă informații noastre erau corecte deoarece vineri, 14 octombrie 2022, Călin Dobra a fost ca noul director general al „Electri Serv S.A.”, și potrivit unor surse politice numirea s-a făcut cu implicarea vicepremierului Sorin Grindeanu și a șefului PSD Timiș, Alfred Simonis.

Compania este membră a Grupului Electrica, specializată în dezvoltarea, promovarea și construcția de proiecte fotovoltaice conectate sau independente și se află în portofoliul misterului Energiei, condus de PNL-situl Virgil Popescu, instituției care este acționar minoritar în cadrul Electrica.

Călin Dobra a fost numit director general de către Consiliul de Administrație al „Electri Serv S.A.”, o sinecură care conform declarației de avere a fostului director Florian Velicu valorează 20.000 de lei pe lună ca remunerație.

Este un mandat extrem de greu, într-o perioadă cum nu cred că am mai traversat în ceea ce privește energia electrică și piața din domeniu. Mă responsabilizează și mă determină cu atât mai mult să mă concentrez pe consumator. Urmează o perioadă de conectare la proiectele companiei, la colegii din companie, să stau de vorbă cu oamenii, să consult programele, să merg în sucursale. Am încredere că anii petrecuți în fruntea administrației din Timiș mă vor ajuta să am o viziune cât mai corectă pentru Electrica Serv și pentru consumatori, care au nevoie de stabilitate și protecție”, a declarat Călin Dobra, pentru editiadetimis.ro.

Schimbarea directorului general nu era însă anunțată deoarece în 11 octombrie Ziua de Constanța scris că “acţionarii societăţii Filiala de Întreținere și Servicii Energetice „Electrica Serv“ SA au aprobat prelungirea numirii în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie al societății, începând cu data de 31.08.2022 până la data de 31.12.2022, a următorilor: Mihnea Bărbulescu, din Constanţa, Bogdan Costas, din Suceava, domiciliat în Bucureşti, și Elena Stancu, din satul Râmnicu de Sus, Constanţa, domiciliată în Bucureşti. Bogdan Costas apare ca administrator/președinte consiliu de administrație, Elena Stancu – administrator/membru în consiliul de administrație, Mihnea Bărbulescu, administrator/membru în consiliul de administrație, Florian Velicu, director general (PNL) și Vasile Ionel Oprean Bujorel, director“, scrie sursa citată.

Din punct de vedere structural Electrica Serv S.A  este reprezentată în teritoriu de trei sucursale de întreținere şi servicii energetice (SISE), entități regionale fără personalitate juridică: SISE Muntenia Nord, SISE Transilvania Nord, SISE Transilvania Sud, dar și un muzeu: Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. DIMITRIE LEONIDA”, din București.

Interesant este că președintele Consiliului de Administrație al Electrica Serv S.A, Bogdan Costas, care l-anumit pe Călin Dobra ca director general este un superabonat al sinecurilor de orice tip.

Deși pare greu de crezut, conform declarației de avere din 2020, Bogdan Costaș, era membru în trei Consilii de Administrație concomitent: la Metrorex SA, la Romatsa și la Aviația Utilitară București SA și era angajat ca și consilier la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

La fel de interesant este că Bogdan Costaș este membru în Consiliul de Administrație la Aviația Utilitară București SA, iar soția sa este director comercial în cadrul aceleași societăți, așadar fără ca cineva să pună problema unui conflict de interese sau incompatibilități măcar de natură morală, dacă nu și legală.

Călin Dobra este în prezent șef lucrări la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și a absolvit Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, fiind doctor în Management Agricol, conform unui CV pe care îl puteți consulta AICI.

 

Citește și :