Calificare în cea de-a treia finală consecutivă a Cupei României

153

Timișoara Saracens s-a calificat fără probleme în finala Cupei României grație victoriei cu 36-7 în fața lui Steaua București. Este cea de-a treia prezență consecutivă a bănățenilor în ultimul act al competiției. Finala se joacă sâmbătă, pe Dan Păltinișanu, contra lui CSM Știința Baia Mare.

Rugbiștii timișoreni sunt din nou în finala Cupei României după victoria cu 36-7 cu Steaua București într-un dintre semifinale. Meciul de pe arena Gheorghe Rășcanu a fost la discreția echipei gazdă, cea care a înscris patru eseuri și nu a lăsat nicio clipă senzația că ar putea pierde disputa.

Valentin Calafeteanu a deschis tabela cu o penalitate înainte ca Stelian Burcea să profite de o pasă neglijentă a oaspeților și a marcat primul eseu. Transformare Calafeteanu și 10-0 după 20 de minute de joc. Mijlocașul la grămadă al sarazinilor a înscris două penalități și o transformare, iar Manumua Tevita a marcat un eseu pentru a stabilit scorul pauzei: 23-0.

Replica Stelei a venit abia în minutul 60 după eseul lui Dumitru, venit într-un moment de inferioritate numerică al lui Saracens. Boldor a transformat pentru ceea ce avea să fie ultimele puncte ale Stelei. Până la finalul timpului regulamentar Jack Umaga și căpitanul Stelian Burcea au mai înscris câte o încercare iar Calafeteanu a semnat o penalitate pentru scorul final: 36-7

Finala Cupei României se joacă în premieră la Timișoara, pe stadionul Dan Păltinișanu, în 21 mai. Adversara timișorenilor din finală va fi CSM Știința Baia Mare, echipă care a trecut în semifinale de Dinamo București cu 40-13.

 

LĂSAȚI UN MESAJ