Calificare eroică în semifinale pentru Politehnica Timișoara!

1183

Politehnica Timișoara a reușit o performanță extraordinară, calificarea în semifinalele campionatului după victoria cu 24-23 obținută în jocul decisiv contra lui Steaua. Studenții au câștigat meciul trei după un meci nebun pe care l-au terminat cu 2 oameni pe teren!

Pentru prima oară după anii 90 Timișoara respiră handbal de performanță; Poli a intrat în semifinalele Ligii Naționale după ce a răsturnat calculele hârtiei și a eliminat-o pe Steaua cu 2-1 la general. Meciul decisiv s-a disputat la Chiajna și a fost adjudecat de alb-violeți la capătul unei partide cu răsturnări de scor și un finiș nemaivăzut.

Fără Irakli Chikovani, suspendat pentru 4 meciuri chiar în preziua disputei decisive, trupa lui Pero Milosevic a avut o evoluție de-a dreptul entuziasmantă în poartă, în apărare și în atac. Daskaloski a apărat tot ce se putea, defensiva a demonstrat că este cea mai bună din țară, iar atacul a găsit soluțiile aproape de fiecare dată. Nu în ultimul rând alb-violeții au avut sânge rece și s-au descurcat în ultimele minute atunci când au avut 5 eliminați și au evoluat în majoritatea timpului în doi sau maxim trei jucători de câmp!!!!

Poli a făcut o primă repriză perfectă, a condus în permanență pe tabelă și s-a distanțat constant pe tabela de marcaj. A fost 7-5, 10-6 pentru ca la cabine să se intre cu 13-7. Primele opt minute din partea secundă au fost foarte slabe pentru oaspeți, care s-au văzut aproape egalați de Steaua (scor 13-14). Milosevic a blocat revenirea gazdelor și bănățenii și-au reluat cadența: 15-18, 16-21, 19-23, 21-24; înainte ca Pejovic, Fenici și Păiuș să fie eliminați în decurs de 20 de secunde.

Cu 90 de secunde rămase de disputat, Poli a încercat să țină mingea cât mai mult, însă Halcă a văzut și el cartonașul roșu. Tensiunea a crescut alarmant, căpitanul gazdelor Georgescu era să îi bată pe arbitri, banca tehnică a lui Poli s-a certat ca la colțul străzii evitând reintrarea în teren a unui jucător eliminat….

Alb-violeții s-au apărat în 3 oameni înainte ca Timofte să fie trimis și el în tribună. Steaua a marcat în ultima secundă în fața une defensive formate din doi oameni însă era prea târziu. Victorie Poli și calificare în semifinale unde o așteaptă Dinamo București.

Poli: Grigoraș 5 goluri, Fenici 5 goluri, Halcă 4 goluri, Pejovic 3 goluri, Lasica 2 goluri, Ștefan 2 goluri.

LĂSAȚI UN MESAJ