Calificare de poveste în semifinalele Cupei României

65

Baschetbaliștii timișoreni au oferit cel mai spectaculos meci al sezonului. Victorie cu 103-101 după trei reprize suplimentare și 10 eliminați în sfertul de finală al Cupei României cu CSU Sibiu; luni urmează semifinala cu U Transilvania Cluj.

Meci de senzație făcut de ”leii” bănățeni în Final 8-ul Cupei României de la Sfântu Gheorghe. BC SCM Timișoara s-a calificat în semifinale în urma unui succes de poveste reușit în fața lui CSU Sibiu: 103-101 după trei reprize suplimentare. Timpul regulamentar se încheiase indecis 88-88 și a fost nevoie de trei reprize pentru a desemna învingătoarea; în total 55 de minute de joc efectiv Primele două reprize s-au încheiat de asemenea egal 10-10 și abia la ultima BCT-ul a avut câștig de cauză cu 5-3.

Nebunie a fost și în ceea ce privește numărul eliminărilor, fiecare echipă a încheiat jocul fără cinci oameni din cauza eliminărilor: Jeremic, Drăgușin, Diaz, Mijajlovic și Gheorghe în tabăra timișorenilor.

Fost jucător al Sibiului, Octavian Popa Calotă a fost coșgheterul partidei cu 31 de puncte marcate în aproape 50 de minute jucte. L-au urmat Mijajlovic (28 puncte), Komatina (11 puncte), Burgess (9 puncte), Jeremic (8 puncte), Drăgușin (8 puncte). În tabăra sibienilor s-au remarcat Pratt (18 puncte și 14 recuperări) și Cooper (17 puncte și 16 recuperări).

Final 8 continuă cu o misiune și mai grea pentru BCT, care luni seara, de la ora 20, va evolua în semifinala contra campioanei U Transilvania Cluj. Ardelenii au trecut tot duminica de BCMU Pitești cu 74-66.

Într-o altă partidă a sferturilor de finală, BC Timba Timișoara a fost spulberată sâmbătă seara de Steaua București cu 103-55.

 

LĂSAȚI UN MESAJ