Calendarul zilelor libere în 2018. Ce sărbători „se pierd” pentru că vor cădea în weekend

124

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală nelucrătoare. În total, până la sfârșitul anului, românii vor mai avea 6 zile libere, în afară de zilele de Paște și de Crăciun, pentru că două sărbători cad în zile de weekend.

După ce președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală nelucrătoae, încă o zi se mai adaugă pe calendarul zilelor libere din acest an.

În afară de Vinerea Mare, zile libere mai sunt 8 aprilie (duminică), reprezentând Paștele, dar și luni, 9 aprilie, a doua zi de Paște.

Ziua de 1 Mai cade, în acest an, într-o zi de marți.

Următoarea zi de sărbătoare legală este 27 mai, care, practic, se pierde, pentru că va fi duminică, însă, a doua zi, 28 mai, este tot zi liberă. În aceste zile se sărbătoresc Rusaliile.

Românii vor avea o minivacanță de 1 iunie, zi liberă, de asemena, care cade într-o zi de vineri. Adormirea Maicii Domnului, care este sărbătorită pe 15 august, va fi, în 2018, într-o zi de miercuri.

Sfântul Andrei, sărbătorit pe 30 noiembrie, va fi într-o vineri, iar a doua zi, sâmbătă, va fi 1 Decembrie, tot zi de sărbătoare legală.

De asemenea, prima și a doua zi de Crăciun (25 și 26 decembrie) vor cădea în zile de marți și miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ