Calendarul pe 2016 al Direcției Județene pentru Cultură Timiș prezintă fața mai puțin frumoasă a Timișoarei

185

Direcția pentru Cultură Timiș a lansat o campanie mai puțin convențională. Pentru anul 2016 a fost lansat un calendar ce prezintă fața necosmetizată a orașului de pe Bega.

Calendarul cu legislație prezintă imagini cu fațadele clădirilor istorice din Timișoara, aflate în stare avansată de degradare. Calendarul prezintă fațadele scorojite, degradate, cu elemente decorative care lipsesc în unele locuri, peste care se află o etichetă pe care scrie ‘Nerespectarea legislației dăunează grav patrimoniului’, însoțită de câteva prevederi legale.

Șeful Direcției pentru Cultură Timiș, Sorin Predescu, spune că acest calendar face parte dintr-o campanie de informare, ce dorește să atragă atenția asupra clădirilor istorice degradate.

Calendarul a fost distribuit în mai multe instituții publice din Timișoara, chiar și la Primăria Timișoara, unde, potrivit reprezentanților Direcției pentru Cultură, a fost foarte bine primit, în ciuda faptului că nu este un calendar pe care cineva și l-ar dori pe perete.

În Timișoara există circa 14.000 de clădiri istorice, iar multe dintre acestea au nevoie de lucrări de renovare. Mulți proprietari aiacestor clădiri susțin că nu au bani pentru reparații sau nu reușesc să cadă la înțelegere asupra unui plan comun, având în vedere că nici legislația în domeniu nu îi sprijină prea mult.

LĂSAȚI UN MESAJ