Călătorie cu peripeții cu Semmeringul bănățean VIDEO

166

Zeci de turişti au avut parte de o excursie cu peripetii pe Semmeringul bănățean. Garnitura s-a împotmolit, zilele trecute, în timpul călătoriei pe linia Oravița – Anina, din cauza unui copac prăbușit pe linie.

Călătorii nu au mai așteptat ajutoarele și s-au mobilizat, coborând din tren și îndepărtând arboreal căzut pe calea ferată. Întâmplarea este relatată pe pagina de Facebook Banatul Montan – ghidul tau turistic, unde a fost postat si un filmuleț.

Formata din 14 tunele săpate în buna parte în stânca și 10 viaducte peste văi adânci, linia Anina-Oravița este considerată o capodoperă în materie de construcții de căi ferate.

O calatorie cu peripetii pe cea mai veche cale ferata montana din Romania, Oravita – Anina!

O calatorie de tinut minte!Plecasem de mai bine de o ora din Oravita. Eram din ce in ce mai cuprinsi de frumusetea peisajului. Dintr-o data 3 "claxoane" ale mecanicului ne pun in alerta si o frana brusca ne confirma ca ceva s-a intamplat. Nu stiam ce poate sa fie, aici unde nici un alt tren nu circula si nici localitati nu sunt in preajma. Ne dam toti jos din tren si vedem ca un ditamai copacul cazuse in fata trenului. Mecanicul era mai mult ca sigur ca aici ramane blocati pana vin ajutoare de le Oravita. Totusi, turistii nu au fost de acord si in punandu-si forta impreuna in cateva minute au eliberat linia! Intreg filmuletul il puteti vedea aici:Calatoria pe ruta Oravita – Anina ofera o exeperienta memorabila!Totul este la superlativ, dar pentru a va putea bucura de calatorie, va recomandam:- sa alegeti o zi nu foarte calduroasa;- sa mergeti in timpul saptamanii, cand nu este asa de aglomerat!- sa va pozitionati la usa din spate a ultimului vagon si sa admirati peisajul!Traseul cuprinde 14 tunele si 10 viaducte de-a lungul celor 33 de km.Pretul unui bilet este de doar 14 lei.

Opublikowany przez Banatul Montan – Ghidul tau turistic Wtorek, 6 sierpnia 2019

LĂSAȚI UN MESAJ