Călătoria cu trenul București-Deva, la preț de ”chilipir”. 10 lei ”pentru nașu”, 140 de lei la casa de bilete

511

România este țara „fraierilor cinstiți”. Asta crede o hunedoreancă, după călătoria cu trenul pe care a avut-o noaptea trecută, de la București la Deva.

Irina poveștește pe contul său de socializare că aproape toți oamenii din vagonul său nu aveau bilet de tren, iar controlorul ar fi luat șpagă de la toți călătorii clandestini. Hunedoreanca descrie chiar și o scenă incredibilă: una dintre femeile care nu aveau bilet adormise, dar avea 10 lei în mână, bani pe care controlorul i-ar fi luat fără să „se obosească să o trezească”.

„ȚARA FRAIERILOR CINSTIȚI.

SUNT ÎN TREN. AM DAT 140 DE LEI PENTRU UN BILET LA CLASA I DE LA BUCUREȘTI LA DEVA. NU E MARE DIFERENȚĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CONDIȚIILE FAȚĂ DE CLASA A II-A, DAR SPERAM SĂ FIE MAI LINIȘTE.
VAGONUL E TICSIT DE OAMENI. MAJORITATEA SUNT FEMEI, CRED CĂ FAC NAVETA.
A VENIT CONTROLORUL. 80% (!!!!) DINTRE PERSOANELE DIN VAGON AU DAT ȘPAGĂ. UNA DIN FEMEILE DIN FAȚA MEA ADORMISE DEJA, DAR AVEA 10 LEI ÎN MÂNĂ (PENTRU EA ȘI COLEGA EI). NAȘU’ NU S-A MAI OBOSIT SĂ O TREZEASCĂ, PUR ȘI SIMPLU I-A LUAT BANII DIN MÂNĂ.

UPDATE 00.33: ABSOLUT TOȚI ȘPĂGARII DIN VAGON COBOARĂ ACUM. LA VIDELE!!!!

ȘI ACUM CONCLUZIILE:

1. NE PLÂNGEM DE CONDIȚIILE MIZERE, DAR PREA MULȚI ROMÂNI CIRCULA „CU NAȘU'”.
2. BILETELE CFR SUNT STRIGĂTOR LA CER DE SCUMPE. SUNT SIGURĂ CĂ DACĂ ȘI-AR FI PERMIS SĂ ÎȘI CUMPERE BILET MĂCAR O PARTE DIN OAMENII DIN VAGON ȘI-AR FI CUMPĂRAT.
3. MĂ SIMT FRAIERITĂ MAXIM. SUNT FURIOASĂ PENTRU CĂ ȘI EU, CA TOATĂ LUMEA, MUNCESC PENTRU FIECARE LEU, DAR ALEG SĂ CUMPĂR BILET CU SPERANȚA CĂ AȘA CONDIȚIILE DIN TRENURI SE VOR ÎMBUNĂTĂȚI. DEGEABA SUNT EU CINSTITĂ, DACĂ ZECI DE OAMENI DIN VAGON DAU ȘPAGĂ.
4. ASTORA DE LA ANTICORUPTIE NU LE-A DAT NICIODATĂ PRIN CAP SĂ FACĂ UN FLAGRANT ÎNTR-UN TREN? CHIAR NICIODATĂ? CĂ ÎN RITMUL ĂSTA O SĂ ÎI CADĂ PANTALONII NAȘULUI DE LA GREUTATEA ȘPĂGILOR DIN BUZUNARE”, SCRIE  IRINA, PE FACEBOOK.

sursa – ziardehunedoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ