Cafe de Paris, Cheers și Zambara au fost EVACUATE-VIDEO

632

Terasele amplasate în incinta Bastionului au fost evacuate joi dimineața.

Patronul celor trei localuri, Dorin Iepure, nu a dat nicio declarație! Cafenelele nu au fost evacuate din cauza neplății chiriei la Consiliul Județean Timiș, proprietarul spațiului.

Poliția a fost și ea prezentă în momentul evacuării.

Motivul evacuării: nu exista cadrul legal în funcționarea cafenelelor. Contractele au expirat. Zona culturală unde își desfășoară activitatea instituțiile nu permite acest lucru.

Patronul trebuie să evacueze spațiile, iar acestea vor fi sigilate!

Suntem în procedură de evacuare cu domnul executor a societății Elaine SRL pentru neplata chiriei la Consiliul Județean. Urmează să fie sigilate spațiile și desemnat un custode neutru pentru inventarierea bunurilor și activitatea societății comerciale, a cărei activități încetează acum. Urmează o nouă procedură de licitație în momentul în care spațiile vor fi golite, a declarat Dan Păduraru, administratorul Bastionului.

Este vorba despre o procedură de executare silită, se dorește de către Consiliul Județean predarea acestor spații, în vederea procedurii de licitație publică. La nivelul Consiliului Județean Timiș s-a adoptat în 30 mai o hotărâre de scoatere la licitație publică a acestor spații, în vederea închirierii. Noi am deținut aceste locații baza unui contract de asociere în participațiune încă din anul 2001, iar pe parcursul celor 15 ani, după investițiile efectuate și eficientizarea acestui complex al Bastionului Theresia, cred că ne și aparțin. Am încercat să existe o continuitate în exploatarea acestor spații, evident cu achitarea tuturor spezelor la zi, mă refer la cota de asociere în participațiune, despăgubiri pentru lipsa de folosință, impozite și utilități. Societatea este la zi cu toate plățile. Se argumentează necesitatea evacuării în sens juridic pentru a se putea ține această licitație publică la care cu siguranță vom participa. Urmează ca Tribunalul Timiș să se pronunțe în apelul pe care noi l-am declarat, în zilele următoare, termenul încă nu este fixat. Legea obligă ca intervalul de timp să nu fie mai mare de 30 de zile, a precizat avocatul firmei Elaine SRL, Arcadie Anastasescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ