Cadou de 8 Martie sau doar noi promisiuni? Șeful CNAIR dă asigurări privind deschiderea circulației pe cei 15 km de autostradă dintre Dumbrava și Margina

182

Săptămâna viitoare se vor deschide cei 15 kilometri de autostrada din lotul 2 al tronsonului Lugoj – Deva. Asta, dacă este adevărată declaraţia şefului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Şetfan Ioniţă. Acesta a declarant pentru Capital TV că inaugurarea se va face în condiţii de siguranţă.

„Specialiştii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-au dus pentru a treia oară pe autostrada Lugoj-Deva să verifice lucrările. Autostrada se dechide în condiţii de siguranţă”, spune Ştefan Ioniţă.

Cei 15 kilometri din lotul 2 Lugoj – Deva au fost suspuşi mai multor expertize. Acum se pare că problemele au fot remediate de constructor şi sectorul poate fi dat în folosinţă. Astfel, şoferi vor putea circula pe șoseua rapidă între Traian Vuia şi Margina.

Segmentul este extrem de important pentru localităţile din zonă, Făget şi Dumbrava, pentru că le-ar scuti de traficul greu care acum tranzitează localităţile. Drumul national este extrem de aglomerat. Anul trecut, în perioada sărbătorilor de iarnă, pe şosea s-a format o coadă de maşini pe 11 kilometri, exact între Traian Vuia şi Făget. Şoferii spuneau atunci că tocmai lipsa autostrăzii a dus la aglomeraea drumului national.

Lotul doi din Lugoj – Deva are în total 28,6 kilometri, iar investiţia se ridică la 560 de milioane de lei. Problema este că cei 13,6 kilometri de şosea rapidă rămaşi de construiţi vor fi gata abia în marite 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ