Ca și campion național la raliuri în coastă

153

Pilotul timișorean Bogdan Cuzma este la un punct distanță de titlul de campion național de raliuri. Acesta e foarte aproape de a-și asigurat primul titlu la viteză în coastă după locul 4 ocupat la Câmpulung Muscel.

În sfârșit o veste bună pentru automobilismul din vestul țării. După ani întregi de absență din calendarul național și lipsa rezultatelor pentru piloții timișeni, vine prima performanță notabilă. Bogdan Cuzma se poate considera campionul național la viteză în coastă, ramura mai ”scurtă” a Campionatului Național de Raliuri.

Timișoreanul a adunat 110 puncte în clasamentul general și practic nu mai poate rata titlul în ultima etapă. Sportivul ce reprezintă propriu club CB Rally Vest Timișoara este liderul clasamentului general înaintea etapei finale și mai are nevoie de un singur punct, adică de o clasare în primii 10 pentru a deveni campion. Asta în condițile în care rivalul său Lucian Răduț (86 de puncte) câștigă ultima etapă și adună cele 25 de puncte. În caz contrar, Cuzma este campion indiferent pe ce loc încheie Răduț.

Rezultatul lui Bogdan ar reprezenta primul titlu pentru sportul timișean din era FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv), adică în ultimii 10 ani.

Cuzma a făcut pasul decisiv către titlu în penultima rundă a sezonului, cea de la Câmpulung Muscel, unde s-a clasat pe locul 4. Timpul său de 3:30.963 a fost inferior celui obținut de bulgarul Lyuben Kamenov (3:27.083), de Ovidiu Zaberca (3:27.135) și de Gabriel Ene (3:30.40). Principalul rival al timișoreanului, Răduț, a abandonat în etapa de la Câmpulung Muscel.

Cuzma, pilotând un Mitsubishi Lancer Evo 9, este totodată și lider al clasei H urmând ca foarte probabil să câștige și titlul acestei clase. Ultima cursă a sezonului se desfășoară la Brașov, pe 15-16 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.