Buruieni… costisitoare! Bănățenii, amendați cu mii de euro pentru nerespectarea legii

197

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului continuă controalele referitoare la modul în care proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Timisoara le îngrijesc!

Astfel, în ultima săptămână, 15 proprietari de terenuri din zone precum Muzicescu, Mureș, Calea Urseni, Mareșal C-tin Prezan, Tristan Tzara și Horia Hulubei au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 37.500 lei (peste 8.000 de euro), deoarece nu au cosit vegetația și buruienile care au crescut din abundență, existând pericolul ca aceste buruieni, printre care și planta alergenă ambrozia, să producă efecte persoanelor sensibile, în perioada imediat următoare.

,,Poliția Locală monitorizează permanent situația terenurilor de pe raza municipiului Timișoara, luând măsurile legale de sancționare conform HCL 371/2007 modificată, iar amenzile sunt maxime pentru cei care nu se conformează și nu i-au măsurile de salubrizare a proprietăților lor și de cosire a ierbii și buruienilor crescute.”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

În total, de la începutul lunii iunie, oamenii legii au aplicat nu mai puțin de 36 de sancțiuni contravenționale proprietarilor care nu-și îngrijesc terenurile.

Potrivit HCL 371/2007, ei sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, în caz contrar riscând sancțiuni între 1500 și 2500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.