”Bunul simț nu este depășit și nici inutil. E singura cale” Mesajul președintelui Tribunalului Timiș, în Vinerea Mare

149

Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la ”bolile” sistemului de stat român, care nu fac decât să degradeze țara cu fiecare zi ce trece. Aceasta îi îndeamnă pe toți românii, în Vinerea Mare, la recunoașterea greșelilor, a păcatelor, la îndreptarea răului făcut și la… bun simț, acestea fiind singurele căi spre ”normalitate”.

Iată mesajul integral al președintelui Tribunalului Timiș

”Putini sunt, probabil, cei care isi amintesc de mesterul bun la toate.
In cretacicul existentei mele (a se citi copilarie,) era nelipsita figura lui din aparatmentele comuniste, devenind aproape un membru al familiei.
Caci toate se stricau pe atunci si degraba se reparau.
La orice fisura de teava, surub slabit sau fasaieli de gaz, mesterul era chemat.
Aparitia lui, caci era o aparitie, insemna un pachet complet: uniforma, compusa din celebrul halat albastru si nelipsita basca, creionul fixat in spatele urechii si, ca o apoteoza, trusa de scule.
Adusa in mana ca o veritabila ofranda, inchinata zeului mesterilor buni la toate, continea tot ce iti puteai imagina si un pic mai mult decat atat.
Dar, dupa ce toate solutiile tehnice cunoscute erau epuizate, iar apa se tot prelingea pe la imbinaturile tevilor, gazul inca fasaia sau surubul si piulita nu reuseaua sa se “pupe”, mesterul bun la toate scotea din geanta minune, precum un magician, solutia salvatoare:caltii….
Cu gesturi sacramentale, caltii erau expusi privirilor profanilor si prezentati ca cea mai buna varianta, “evident doar pt dvs, ca imi sunteti client vechi”
Caltii rezolvau orice problema…. pe moment.
Clientul era multumit, onorariul era platit, aldamasul era baut.
Mesterul bun la toate pleca, mandru de el, stiind, fara putinta de tagada, ca in cateva zile se va intoarce…
Se va relua procedura, iar mesterul, cu fata incruntata si tataind de nemultumire, va gasi o noua hiba, in fapt aceeasi, dar clientul nu trebuie sa stie, pe care o va rezolva deindata, nu-i asa, cu solutia miraculoasa a caltilor.

Incapabili sa gasim solutii, convinsi ca smechereala ieftina ne ajuta in tot si in toate, improvizam in orice domeniu, asteptand si rezultate.
Ne smulgem parul din cap ca nu avem autostrazi si spitale, dar cand e vorba sa ne facem treaba asa cum trebuie, fiecare in patratica lui, scoatem degraba caltii.
In anul 2019 avem 32% din retea drumuri de pamant si piatra, dar cand e vorba sa construim ceva incepem prin a fura ca doar “da-l in ma-sa de patron sau Stat, e plin de bani, nu se simte daca fur incet si cu simt de raspundere”.
Ne repezim prin cancelarii europene si ne rupem camasile de pe noi, plangandu-ne unii de altii, dar cand e vorba sa punem umarul si sa indreptam ceva, scoatem degraba caltii.
Extaziati ca mai marii ne-au primit si ascultat, nu realizam ca politetea e inscrisa déjà in codul lor genetic, asa cum marlania, nesimtirea si isteria colectiva ne apartin.
Nu ne vor scoate niciodata din casa, ne vor asculta cu un zambet condescendent pe buze, ne vor asigura de tot sprijinul lor.
Iar cand vom iesi, vor scoate o bautura fina, se vor aseza in fotoliile lor de piele si vor zambi malitios, nevenindu-le sa creada ca in marea lor familie exista inca aceasta ruda saraca, prost crescuta si agresiva, care se bucura atunci cand primeste un cadou stralucitor si otravit.

Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta, intai de toate, pacatele si limitele.
Daca nu vom indrepta raul facut si nu ne vom recunoaste greselie
Daca nu vom incepe prin a spune si crede ca educatia este primul si cel mai important pas spre normalitate.
Bunul simt nu este depasit si nici inutil.
Este singura cale.”

LĂSAȚI UN MESAJ