Bunică de coșmar: îşi ardea nepoatele şi le tăia dacă nu aduceau bani acasă din cerşit

4082

Femeia a fost iniţial reţinută, joi, 29 august, şi acuzată că şi-a obligat cele două nepoate să cerşească. Bunica fetelor dădea dovadă de o cruzime de nedescris atunci când fetele se întorceau acasă cu mai puţin de 400 de lei. Potrivit anchetatorilor, acestea erau arse cu ţigara, tăiate, ţinute într-un canal din curte plin cu apă şi sau lăsate să doarmă pe străzi.

Potrivit DIICOT, timp de mai bine de 10 ani, între 2009 şi 2019, femeia şi-a exploatat nepoatele. „Din cercetări a rezultat că femeia, profitând de imposibilitatea victimelor de a-şi exprima voinţa, prin constrângere şi abuz de autoritate, a obligat fetele să practice cerşetoria, în beneficul său şi al familiei sale, în zona unui complex comercial din Cluj-Napoca. De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la D.G.A.S.P.C. Cluj, s-a stabilit faptul că minorele s-au aflat în atenţia acestei instituţii încă din anul 2010, când au fost internate, în mod repetat, într-un adăpost de zi şi de noapte, deoarece au fost găsite pe străzi la cerşit”, se precizează într-un comunicat al DIICOT Cluj.
Joi, 29.08.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat o percheziţie domiciliară, cu ocazia căreia la locuinţa inculpatei au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 telefoane mobile, suma de 1.950 de euro şi mai multe înscrisuri. Între timp, vineri, 30 august, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatei R.L. pentru o perioadă de 30 de zile

Sursa: Adevärul

LĂSAȚI UN MESAJ