Bugetul cel mai mare al Timișoarei, în dezbatere publică. Participă ca să vezi cum se împart banii

35

Reprezentanții administrației locale organizează o dezbatere publică pe marginea bugetului pentru anul 2020. Astfel, timișorenii care vor să aducă modificări proiectului sau au nelămuri, sunt chemați să stea față în față cu edilii.

”Primăria Municipiului Timişoara va organiza luni, 24.02.2020, ora 1300, în sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, B-dul C.D.Loga nr.1, dezbaterea publică pe marginea „Proiectului bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Timișoara pe anul 2020”.

Cei interesaţi se pot adresa şi în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală, sau in format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro. , până la data de 24.02.2020, ora 1000.
Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi”, anunță Primăria Timișoara.

Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant.

Proiectul de buget pentru anul 2020 pentru Timișoara a fost publicat. El poate fi consultat pe site-ul Primăriei Timișoara. Potrivit documentelor, anul acesta sunt în visterie peste 2 miliarde de lei, incuzând și veniturile direcțiilor subrdonate aparatului primăriei. Pentru investiții, anul acesta au fost alocate 368 de milioane de lei. Cei mai mulți bani ajung la Transporturi – 127 de milioane de lei.
La împărțirea banilor urmează Învățământul, care primește 65 de milioane de lei, și Cultura, recreerea și sportul unde ajung 61 de milioane de lei. Sănătateava beneficia de investiții de 44 de milioane de lei, iar pentru Combustibili și energie au fost alicate 25 de milioane de lei.
La capitolul Locuințe și dezvoltare locală apare suma de 23 de milioane de lei. Lista de invetiâii este stufooasă. Pe ea regăsim proiecte mai vechi care nu au fost puse în practic anii anteriori, dar și obiective noi. Sediul Primăriei Timișoara va intra în reabilitare – 3,8 milioane de lei; se vor instaa camere pe malul Begăi – 1,7 milioane de lei; se continuî realizarea stației de epurare la Spitalul de Boli Infecțioase – 2,5 milioane de lei; continuarea extinderii Sppitalului de Copii – 15 milioane de lei.
În reabilitarea și refuncținalizarea Palatului Culturii se investesc 5,3 milioane de lei, iar 5 cinematografe beneficiază, în total, de 17 milioane de lei. În privința infrastucturii din oraș, ca o noutate apare un obectiv denumit ”Tunelul lumini”, care se vrea o pasarelă în complex. De asemenea, este finanțată și autostrada pentru biciclete, care beneficiază de 100.000 de elei pentru întocmirea studiilor. Pe larg, despre toate aceste proiecte, veți putea citi în ziaul tipărit Banatul azi, care va apărea, joi, 27 febuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ