Bucurie mare pentru profesori! Ce vor primi, în plus, pe lângă salarii, pe data de 14 mai

6253

Desi multi dintre profesori nu mai sperau sa primeasca voucherele de vacanta, iata ca banii au intrat deja in conturile ISJ. Dascalii vor primi tichetele dupa ce le vor fi acordate salariile din luna mai.

„Nu se primeste decat acolo unde salariatul are norma de baza. Avem contabili, avem secretari, sunt tot felul de suprapuneri. Deci intra numai si numai pe salarii de baza. La profesori care lucreaza in trei scoli e foarte complicat sa le fractionezi voucherul. Ca urmare, va primi numai unde a cerut baza de solicitare participare in consiliul profesoral. Consideram ca acolo are norma de baza”, precizeaza inspectorul scolar general Camelia Tabara.
Voucherele vor fi procurate de conducerea unitatilor de invatamant impreuna cu sindicatele si vor fi acordate proportional cu perioada lucrata, respectiv timpul de munca. Valoarea maxima a tichetelor de care beneficiaza un angajat este de 1.450 de lei, suma fiind impozabila.
Tichetele de vacanta pot fi utilizate numai in hotelurile si in pensiunile din tara si vor fi acordate pana la data de 30 noiembrie 2018.
In situatia in care un profesor nu doreste un astfel de voucher de vacanta, trebuie sa solicite in scris acest lucru la institutia de care apartine.
„Este un ajutor extrem de important atat pentru oameni, dar si pentru turismul din Romania. Aceste vouchere de vacanta, in valoare de 1.450 de lei pentru fiecare persoana, se pot cheltui doar pe teritoriul Romaniei”, a declarat ministrul Turismului.
sursa: portalinvatamant.ro
sursa foto: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ