Bucuria celor mici! Patinoarul sintetic din Parcul Copiilor este deschis-VIDEO

999

Patinoarul sintetic din Parcul Copiilor îşi aşteaptă patinatorii. Iubitorii sportului pe gheaţă pot să scoată de pe acum patinele, pentru că suprafaţa de patinaj este sintetică şi poate fi utilizată în orice anotimp.

Cei mai fericiţi au fost copiii, care au luat cu asalt patinoarul din prima zi. Aceştia au fost nevoiţi însă să vină cu patinele de acasă, Primăria Timişoara negândind un sistem de închierere.

Patinoarul va sta deschis tot anul şi poate suporta 100 de patinatori. Aceştia vor putea dansa pe „gheaţă” timp de oră şi totul este gratuit.

Cel mai important avantaj al suprafețelor sintetice este că se poate patina în orice anotimp, pe orice vreme, chiar dacă plouă, ninge sau este un soare torid. Toleranța suprafețelor sintetice la temperatura de utilizare trebuie să fie între -40ºC și +40ºC.

Instalarea patinoarului a costat 550.000 de lei.

„Tehnologia e bazată pe un plastic special care alunecă şi care, prin urmare, nu necesită temperaturi speciale. Se va putea patina în bune condiţii, pentru că alunerea ajunge la 90% din alunecarea de pe gheaţa cea mai bună şi se menţine la fel pe toată durata utilizării. Plasticul este postat pe beton, care e neted, şi calitatea este una bună. Comisia de recepţie spune că e totul în regulă. Nu va fi închis niciodată, dar când plouă abundent nu se alunecă pentru că se foloseşte o soluţie pentru alunecare, iar când plouă aceasta se duce. Prioritate au copiii. Dacă va fi cazul, vom restricţiona pe ore accesul adulţilor”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit programului stabilit de Primăria Timişoara, din aprilie până în septembrie patinoarul va fi deschis publicului între ora 14:00 şi 20:00, iar în sezonul rece între 12:00 şi 18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.