Blocul din Banat unde lemnele pentru încălzire sunt ridicate de locatari cu scripeții la etajul 9

1710

Problema căldurii în municipiul Orşova datează de cel puţin două zeci de ani, perioadă în care oamenii au găsit fel de fel de soluţii pentru a-şi încălzi locuinţele. Dacă o parte dintre cetăţeni au optat pentru centrale electrice, majoritatea se încălzesc cu lemne.

Dar atunci când locuieşti la etajul nouă al unui bloc turn fără lift, cum te descurci să urci zilnic sacii cu lemne? Oamenii au pus mână de la mână şi au cumpărat şi montat pe balcoane scripeţi electrici sau manuali care îi ajută.

„Ridicăm câte zece saci pe săptămână pentru că nu avem unde să depozităm mai multe lemne. Ne ajutăm de acest scripete. Tot palierul nostru am pus bani, am investit în acest motoraş şi am făcut acest scripete ca să ridicăm lemnele să nu ne chinuim cu mâna sau cu spatele pe scări, pentru că nici liftul nu merge. Cel puţin de patru ani de când ne-am mutat eu şi familia mea în acest bloc a fost mereu aşa. La început am avut un scripete manual, dar era destul de dificil să urci mai multe lemne o dată. De aceea l-am făcut pe cel electric. La fel au făcut şi vecinii de la etajele superioare, pentru că nu există,,, spune un tânăr din Orşova care locuieşte la etajul şase al unui bloc turn fără lift.

sursa: news-mehedinti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ