Birtuțul de la marginea Muzeului Satului nu mai există FOTO-VIDEO

1229

Toți cei ce și-au luat inima în dinți și au sfidat teribiliul virus ce pândește la tot colțul și au luat calea pădurii Verzi au putut observa un lucru de mirare.

În incinta Muzeului Satului, dar cu intrare din afară din dreptul stației de autobuz, se afla un local de alimentație publică cu o amenajare rustică. Aici mai poposeau cei ce mergeau spre Grădina Zoologică sau au încheiat un periplu pe aleile Muzeului dedicat satului bănățean.

De ceva timp aici este un șantier ce nu e ce pare a fi. Nu se fac lucrări de renovare sau de îmbunătățirea condițiilor de ospețire. Ci, din contra, muncitorii zoresc să demonteze ce se mai află în picioare din construcție.

Contactat pentru unele lămuriri, directorul muzeului, Dan Radosav, a confirmat ce se bănuia. Conducere localului și muzeul au derulat câțiva ani un contract de închiriere pentru spațiul respectic. Ca orice contract acesta a ajuns la o firească încheiere a sa. Timpul a expirat de ceva vreme și din varii motive nu a mai fost reînoit. Conform clauzelor contractuale, terenul trebuie redat muzeului, în starea în care a fost primit, adică golit de construcții și alte anexe. Acum se execută această eliberare a terenului de tot ce a aparținut de restaurant.

Poate nostalgicii unei beri reci sau a unei porții de mititei vor duce dorul terasei și a saloanelor rustice. Dar ofertă mai există, chiar peste drum, la proaspăt renovatul restaurant, cunoscut de timișorenii mai vechi, sub numele de „la Țânțarul”.

Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce surprize vor pregăti muzeografii pe terenul eliberat de construcția din bârne de lemn.

LĂSAȚI UN MESAJ