Bilanțul victimelor cutremurului din Italia se apropie de 250 de morți-VIDEO

216

Cutremurul devastator care a zguduit miercuri centrul Italiei s-a soldat cu cel puţin 247 de morţi, a informat joi dimineaţa într-un comunicat Protecţia Civilă italiană, citată de AFP.

Noul bilanţ a fost comunicat mass-media italiene, precizând că seismul, unul dintre cele care a făcut cele mai multe victime în ultimii ani în Italia, a provocat moartea a 190 de persoane în regiunea Lazio şi a altor 57 de persoane în Marche, din centrul Italiei.

Circa o sută de persoane şi-au pierdut viaţa în provincia Rieti, unde localitatea Amatrice a fost complet distrusă. Celelalte victime sunt în provincia Ascoli, mai ales în localităţile Arquata del Tronto şi Pescara del Tronto. În aceasta din urmă, o fetiţă în vârstă de 10 ani a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături la mai mult de 17 ore după cutremur.

Protecţia Civilă italiană încă nu a oferit date despre numărul persoanelor dispărute, întrucât este foarte greu să se facă o evaluare, mai ales că localităţile afectate de cutremur sunt vizitate vara de numeroşi turişti.

Sursă: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ