Bilanţul Timpark pe 2015: încasări de 6 milioane de lei, investiţii în parcări – 2%

341

Societatea de Drumuri Municipale, care are în subordine şi sistemul de parcare Timpark, a adunat milioane de lei de la şoferi în anul 2015. Însă realizarea parcărilor din aceşti bani a fost problematică pentru autorităţi. Cu încasări de 6 milioane de lei, din abonamnete, tichete, SMS-uri sau roţi blocate, SDM a construit doar… 66 de locuri de parcare.

An de an autorităţile timişorene promit investiţii în parcări. Şi tot ele sunt cele care spun că din banii strânşi prin sistemul Timpark se va investi în locuri de staţionare. Raportul de activitatea a SDM pe anul trecut nu reflectă acest lucru. Doar 2,8% din banii strânşi de la şoferii din oraş au fost investiţi în locuri de parcare.

„Parcări realizate din fonduri provenite din exploatarea sistemului de parcare: parcare Str. Căpitan Damșescu – 66 locuri de parcare, în valoare de 172 325 lei”, se arată în raportul SDM.

Primăria a mai amenajat şi alte 1.300 de locuri de parcare, dar investiţiile au fost achitate din bugetul local şi au fost posibilie odată cu intrarea anumitor străzi în reparaţii.

Planul autorităţilor locale pentru anul 2016 este de a realiza puţin peste 400 de locuri de parcare. Asta în condiţiile în care din Timişoara, numai în zona centrală, au dispărut peste 800 de locuri de parcare, odată cu închiderea şantierului şi transformarea zonei în pietonală.

LĂSAȚI UN MESAJ