Bilanțul de activitate al Centrului Educativ Buziaș, pe anul 2019

32

Directorul Centrului Educativ Buziaș, comisar-șef de poliție penitenciară Delia Borza a prezentat raportul privind activitatea Centrului Educativ in anul 2019. La eveniment, alături de personalul instituției, a participat un reprezentant al Administrației Naționale a Penitenciarelor, reprezentanți ai instituțiilor locale si județene precum si parteneri, din societatea civilă, cu care centru a dezvoltat proiecte de colaborare.

În cadrul ședinței de bilanț au fost prezentate principalele activități derulate pe parcursul anului 2019 de către serviciile și compartimentele instituției precum și obiectivele propuse pentru anul 2020. Scopul centrului educativ este acela de a asigura, în primul rând, educația și asistenta persoanelor custodia te (minori/minore, tineri/tinere) în vederea reintegrării sociale.

Astfel, prin modul în care este organizat centrul permite persoanelor internate să desfășoare activități atât în mediul închis – în interiorul instituției cât și într-unul deschis – în comunitate, alături de tineri de aceeași vârstă, asigurându-li-se astfel o reintegrare treptată în societate.

Detalii privind activitatea desfășurată in Centrul Educativ Buziaș se regăsesc
in Raportul anual de activitate, disponibil aici.

LĂSAȚI UN MESAJ