Bijuteriile pe patru roți admirate de timișoreni! Foto – Video

266

Și în alți ani au mai fost astfel de evenimente ca cel de azi, din centrul Timișoarei. Dar cel de azi parcă a avut o strălucire în plus. Retro parada mașinilor de epocă a adunat o mulțime de curioși, dar și de nostalgici. Unii au fost pur și simplu furați de ineditul vechilor mașini greu de văzut în alte locuri. Cei mai în vârstă, au venit să-și aducă aminte de tinerețea lor când au condus sau doar admirat unele modele ca cele din piață. Cei mai mulți le-au admirat până acum doar în reviste.

Pe bună dreptate au fost numite cu drag „bătrânele doamne”. Și chiar așa arată. Dichisite, lucioase, reparate cât mai apropiat de autenticul de pe timpuri. Erau ca scoase de pe porțile fabricilor. De la ora 10 până la 13, Piața Libertății a arătat ca un platou de filmare cu autovehicule de epocă.

Retroparada Toamnei este, ca de obicei, organizată de Filiala Timiș a Retromobil Club România. Au fost prezenți și participanți din țările vecine,precum Ungaria și Serbia. În jur de 60 de mașini au stat cuminți aliniate pentru a fi admirate. Nu se găseau unele mai noi de 30 de ani. Sub această limită nu se consideră a fi de epocă. Au mai fost chiar și motociclete sau microbuze, alături de camioane.

Copiii au fost cei mai încântați să atingă adevăratele bijuterii mecanice ce nu se bazau la vremea lor pe GPS și alte minunății electronice și tot reușeau să ajungă la liman cu bine.

La ora 13 fix au început să se tureze motoarele. Fără poticneli au demarat în trombă pe un traseu ce avea să se încheie la Pădurea Verde. Trecătorii de pe întreg traseul Piața Libertății – Piața Mărăști – Piața Consiliul Europei – Giratoriu Galeria 1 – Bulevardul Antenei – Giratoriu Praktiker – Strada Aristide Demetriade – Strada Avram Imbroane – Muzeul Satului Bănățean au întors capetele și au apucat să aplaude foarte scurt. Doamnele au dispărut în ceața subțire ce acoperea ici-colo orașul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.