Bicicliştii vor cu trenul! CFR, dispus să faciliteze accesul bicicletelor în garnituri

144

În curând, bicicliştii vor putea circula cu trenul în condiţii special create pentru ei. Comunitatea bicicliştilor din România s-a întâlnit cu o delegaţie CFR Călători, iar iubitorii mersului pe două roţi şi-au prezentat nemulţumirile.

„Principalele două teme de discuție au fost deplasarea cu trenul a grupurilor organizate de bicicliști și numărul de locuri disponibile pentru biciclete în tren, cât și modul mai eficient de eliberare a biletelor atunci când la casa de bilete se prezintă un grup organizat de bicicliști”, transmite comunitatea bicicliştilor.

Bicicliştii au cerut şi amenajarea unor locuri speciale pentru parcarea bicicletelor în siguranţă în gări, dar şi amplasarea de rasteluri în trenuri pentru călătoriile bicicliştilor.

„A fost foarte bine primită inițiativa CFR Călători de a introduce în Noul Mers de Tren 2016/2017 (valabil din 10/11 decembrie 2016) la toate trenurile Regio posibilitatea transportării unui număr de 4 biciclete, comunitatea cicloturiștilor venind cu propunerea de a se avea în vedere extinderea acestei măsuri și la trenurile InterRegio (2 biciclete la fiecare tren IR)”, mai spun bicicliştii.

Vânzarea de bilete de tren pentru biciclete a crescut simțitor față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în 2015 au fost vândute aproximativ 15.000 de bilete pentru biciclete, până în luna septembrie a acestui an, numărul acestora a depășit deja 14.100.

LĂSAȚI UN MESAJ