Bicicletele RATT, la dispoziţia turiştilor din Timişoara

779

Bicicletele Regiei Autonome de Transport Timişoara din cele 25 de staţii din oraş pot fi folosite şi de turiştii care ajung în oraşul de pe Bega. Pentru asta ei trebuie să se deplaseze prima dată la sediul RATT de pe bulevardul Take Ionescu pentru a fi înregistraţi şi pentru a li se elibera un card.

Bicicletele violete pot fi închiriate gratuit, timp de o oră, şi pot fi folosite numai pe teritoriul Timişoarei. Atenţie! Cu bicicletele, atât turiştii cât şi timişorenii, nu pot circula pe aleile pietonale din centrul istoric. De asemenea, accesul pe două roţi este interzis în Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii sau Piaţa Unirii. Adică tocmai principalele obiective turistice din Timişoara sunt interzise celor care vor să le vadă în plimbare, de pe bicicletă.

Cele 300 de biciclete au reajuns în staţiile RATT la începutul acestei săptămâni. Ele pot fi închiriate numai pentru o oră. Când timpul este depăşit sunt alertaţi angajaţii RATT care iau legătura telefonic cu utilizatorii şi îi somează să aducă bicicletele înapoi.
În caz contrar intră pe fir Poliţia Locală care încearcă să localizeze bicicletele prin GPS. Până acum nu au fost raportate furturi de biciclete, însă stricăciunile sunt zilnice. Peste iarnă mijloacele de transport în comun au stat în depou, unde au fost reparate cele defecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.