Beți apă în timpul mesei? Medicii ne explică de ce trebuie să renunțăm la acest obicei

260

Obiceiul de a servi un pahar cu apă (sau chiar cu suc sau bere) în timpul mesei este probabil răspândit în întreaga lume. Totuși, potrivit studiilor recente, această alegere aparent nevinovată este dăunătoare digestiei și siluetei.

Medicii și specialiștii în nutriție susțin că dacă bem apă în timp ce mâncăm ne facem mai mult rău decât bine. În opinia lor, o cantitate prea mare de fluide consumată în timpul mesei cauzează balonare, indigestie și împiedică absorbția eficientă a nutrienților.

Sfatul lor este ca timp de 30-60 de minute înainte și după ce luăm masa să nu bem apă. Dacă ne este foarte sete, putem bea o cantitate foarte mică de apă, cu înghițituri mici. Dacă facem greșala de a bea repede, apa va dilua acidul gastric, extrem de important pentru descompunerea alimentelor ingerate.

Potrivit healthylifetricks.com, dacă vreți să vă îmbunătăți digestia, trebuie să mâncați în liniște, să stați la masă și să alegeți alimente mai acre sau mai acide. Aceste obiceiuri stimulează secreția de bilă, creând un mediu propice digestiei.

Sursa: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ