Bebelușii din Timiș nu pot fi vaccinați, din cauza crizei de vaccin. DSP a cerut 20.000 de doze

191

Lipsa vaccinurilor este o problemă la nivel național, cu care medicii și părinții se luptă de peste două săptămâni. Dacă unii părinți refuză să își vaccineze copilul, alții sunt impacientați și așteaptă o soluție. Județul Timiș trece printr-o criză a dozelor necesare de vaccin pentru bebeluși. Numeroase cabinete medicale au rămas fără vaccinul necesar nou-născuților.

Medicii de familie așteaptă vaccinul hexavalent-hexacima, de mai bine de două săptămâni. Ultima aprovizionare cu vaccinuri în județul Timiș a fost în luna iulie a acestui an. Atunci Direcția Sanitară Publică Timiș a sesizat ultima dată necesitatea acestui tip de vaccin. DSP Timiș a solicitat Ministerului Sănătății 20.000 de doze de vaccin hexavalent, pentru bebeluși. Vaccinul este benefic pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare. Vaccinul a ajuns pe teritoriul țării, însă, urmează să fie distribuit în județe.

„Vaccinul este deja în țară, urmează ca în zilele următoare să fim anunțați și să ne ducem după el, deoarece trebuie transportat în condiții speciale. Așteptăm ordinul de ministru. Noi am solicitat în jur de 22.000 de doze”, a spus doctorul Melania Arion, de la Direcția de Sănătate Publică Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ