Beat la volan, prin Timișoara. Câte sancțiuni au primit șoferii în weekend

28
Un șofer din Timișoara a fost prins băut la volan. Acesta conducea pe Calea Urseni și avea o alcoolemie de 1.20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alte peste 400 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii timișeni conducătorilor auto din județ, în weekend.
”În perioada 18-20 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”, a transmis IPJ Timiș.
Astfel, poliţiştii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 385 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 234 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 38 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ