Bateți-i, bă, pe ăștia!

206

Vineri, naționala susține un meci-cheie în preliminariile Mondialului-Kalașnikov. Adversar, Polonia, cea mai puternică echipă a grupei, care a impresionat la Europeanul din vară. A fost eliminată în sferturi, la penalty-uri, de Portugalia lui Cristiano Ronaldo (îi voi spune mereu așa, acesta fiind numele său ”de fotbalist”, și nu Ronaldo, pentru a nu-l confunda cu brazilianul – și el trecut pe la Real Madrid – campion mondial acum 14 ani).

Leșii îl au, desigur, pe Robert Lewandowski. E unul dintre cei mai mari atacanți mondiali ai ultimilor ani, un marcator pur-sânge. E și un om de ispravă, lucru pe care jurnaliști timișoreni l-au simțit pe viu, când i-au acordat trofeul ”Steaua Răsăritului”, pentru cel mai bun jucător est-european al anului 2013 în ancheta revistei ”Ripensia Sport Magazin”.

Noi nu prea avem pe nimeni. Pentru prima dată în istoria naționalei României, nu mai avem niciun mare jucător. Ultimul a fost Mutu, cu ultima selecție acum trei ani. Să așteptăm să mai crească Nicușor Stanciu, Răzvan Marin…

E deja timpul ca germanul Christoph Daum să imprime ”tricolorilor” un stil mai curajos, mai ofensiv, mai agresiv. Declarații de genul celor date după Astana, că ”băieții au fost fantastici, au luptat până la epuizare etc.”, s-ar preta directorașilor din multinaționale, nu unei echipe de fotbal care tocmai a remizat cu niște fotbaliști din Asia Centrală.

Băieții noștri trebuie să ia modelul unei alte naționale a României, cea de handbal masculin. Fără nicio șansă, a învins duminică, 28-23, la Cluj, Polonia, în preliminariile CE. Iar Polonia, în handbalul masculin, este o forță mondială! Venirea pe banca ”tricoloră” a spaniolului Xavier Pascual, un tehnician uriaș, a dinamizat un handbal leșinat.

Așa să fie și cu Daum la fotbal! Bateți-i, bă, pe ăștia!

LĂSAȚI UN MESAJ